Volledig scherm
Lee Towers. © ANP Kippa

Lee Towers bij benefiet voor zieke chauffeur Johan Derksen

Ook het tweede concert dat Johan Derksen organiseert voor zijn zieke chauffeur Aleksandra Plug, beter bekend als blueszangeres AJ Plug, heeft een datum en plaats. In Katwijk wordt op 22 augustus Benefiet met The Sixties Originals gehouden, een avondvullend programma. In zalencentrum Tripodia is Lee Towers een van de acts.

De avond wordt verder opgeluisterd door The Clarks, Frans Krassenburg (Golden Earrings), Roel Spanjers (Normaal), Michel van Dijk (Alquin), Rudy Bennett (The Motions) en Theo van Es (The Shoes). Aleksandra Plug, als blueszangeres bekend als AJ Plug, is ernstig ziek. Zij was afgelopen voetbalseizoen de vaste chauffeur van Derksen, zong in de studio bij Veronica Inside en trad op tijdens zijn bluestour ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’. Enkele weken geleden werd bij haar slokdarmkanker geconstateerd.

Nu zij een intensieve behandeling nodig heeft en voor langere tijd uitgeschakeld is, ontbreken de inkomsten. Derksen kwam in actie en organiseerde een benefietconcert in De Bonte Wever, een zalencomplex in Assen. Die avond, met optredens van de Erwin Java Band en Danny Vera, staat op 10 augustus gepland.

Riskant

Het lot van Plug en haar man Klaas Kuijt, die ook in de band speelt en ook kampt met gezondheidsklachten, gaat Derksen aan het hart. ,,Klaas staat voor een riskante operatie. Hij heeft suikerziekte, kan maar voor vijftig procent zien en tobt ook met zijn nieren. Ze treffen het niet”, stelde Derksen die noodgedwongen de rol van chauffeur omdraaide. Nu rijdt hij, afwisselend met zijn vrouw Isabelle, Aleksandra Plug drie tot vier keer per week naar het ziekenhuis in Groningen.

Derksen liet meteen weten dat er na Assen nog een concert zou komen, in Katwijk waar de zangeres vandaan komt. Dat komt er nu dus op 22 augustus.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat in de top drie in iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.