Volledig scherm
Leo de Haas presenteerde jarenlang Blik op de Weg © archieffoto ANP Kippa

Leo de Haas (van Blik op de Weg) betrokken bij ongeval: dashcam filmt alles

Voormalig tv-presentator Leo de Haas van het programma Blik op de Weg is gisteravond betrokken geweest bij een aanrijding op snelweg A50 nabij Arnhem. Ter hoogte van vliegveld Terlet kwam hij rond 18.00 uur met zijn Tesla in botsing met een kleine vrachtwagen met aanhanger die plotseling van rijstrook wisselde.

Niemand raakte gewond, vertelt De Haas op Twitter. De oud-presentator heeft inmiddels van een andere weggebruiker beelden gekregen waarop de toedracht duidelijk zichtbaar is. De vrachtwagen wisselt inderdaad abrupt van rijstrook en lijkt geen richtingaanwijzer te gebruiken.

Na de botsing slingerde de combinatie stevig, maar de bestuurder slaagde er wel in zijn voertuig op de weg te houden. De auto van De Haas raakte flink beschadigd aan de rechter voorzijde. 

De Haas, die twintig seizoenen lang roekeloze rijders opspoorde in het AVRO-programma Blik op de Weg, stelt dat hij niet kon uitwijken naar links omdat hij dan tegen een andere auto zou zijn gebotst. Met gezonde zelfspot reageert hij op de opmerking van een twitteraar dat hij ‘gelukkig in orde is’: ,,Voor zover ik dat vóór de aanrijding al was, ja.’’

Volledig scherm
De beschadigde auto na de aanrijding op de A50. © Twitter
  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.