Jeroen, Linda en Guus.
Volledig scherm
Jeroen, Linda en Guus. © Talpa.

Linda duikt onder het miljoen, maar wint wel van Dancing with the Stars

Linda de Mol heeft niet alle kijkers kunnen vasthouden met de tweede aflevering van Ik hou van Holland op SBS 6. Waar de tv-koningin afgelopen week nog een mooie 1,1 miljoen kijkers noteerde, moet ze nu genoegen nemen met een score onder die magische miljoengrens: 964.000 belangstellenden. Ze blijft daarmee wel haar oude werkgever RTL 4 voor. 

Linda de Mol vertelde afgelopen vrijdag in Jinek slecht te hebben geslapen door de tv-oorlog waarin zij misschien wel het zwaarste geschut is waar Talpa gebruikt van maakt. De opluchting was dan ook groot toen ze afgelopen week met zowel Ik hou van Holland op zaterdag als Miljoenenjacht op zondag meer dan een miljoen kijkers wist te boeien.

Deze week begon de zaterdag echter slechter. Linda noteerde met Ik hou van Holland op RTL 4 jarenlang een miljoenenpubliek. Op het hoogtepunt schoot de spelletjesshow regelmatig door de grens van twee miljoen kijkers heen. Op SBS 6 moet ze nu genoegen nemen met 964.000 belangstellenden. Voor de zender nog steeds een mooie score, maar daarmee is het programma niet meer het succes van weleer. 

Dansende sterren

Grote concurrent RTL 4 wordt wel op achterstand gehouden. Daar stond twee uur lang Dancing with the Stars geprogrammeerd. 801.000 kijkers schakelden in voor de dansende sterren op die zender. Dat zijn ook een kleine 200.000 kijkers minder dan de week er voor. Toen zaten er nog 976.000 mensen voor de buis.

De winnaar van de avond is wederom Beste Zangers op NPO 1. Het zangprogramma, waarin metalzangeres Floor Jansen gisteravond centraal stond, doorbraak wel de miljoengrens. Ruim 1,1 miljoen kijkers genoten onder meer van Henk Poorts versie van The Sound of Silence. Aansluitend deed Dit was het Nieuws het ook goed. Daar keken 862.000 kijkers naar.

  1. Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfestival lijkt me leuk’
    PREMIUM

    Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfesti­val lijkt me leuk’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – Waar ga je heen. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”