Maan onthult maansteen

VideoZangeres Maan heeft in het Haagse populairwetenschappelijke museum Museon een steen onthuld die afkomstig is van de maan. De steen is vanaf vandaag te zien én aan te raken, iets wat bij de meeste andere maanstenen op aarde streng verboden is.

Na de onthulling gaf Maan de Steenwinkel, zoals ze zangers voluit heet, een optreden voor leerlingen van de Haagse Nutsschool Zorgvliet, die bij de onthulling aanwezig waren. 

Karsten Klein, tot voor kort wethouder, was vorige maand speciaal naar Houston gevlogen om de steen op te halen. De stad in Texas is de thuisbasis van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

De steen is in december 1972, met nog honderden andere stenen, meegenomen door astronauten Eugene Cernan en Harrison Schmitt. Zij zijn de laatste mensen die op de maan hebben rondgelopen. De 'Haagse steen' weegt ongeveer 25 gram en is zo'n 3,8 miljard jaar oud. Hij maakt deel uit van een tentoonstelling over de ruimte.

Volledig scherm
Onthulling maansteen in het Museon. © Frank Jansen
  1. Miljuschka neemt met emotioneel verhaal over zieke dochter afscheid van Dance Dance Dance

    Miljuschka neemt met emotioneel verhaal over zieke dochter afscheid van Dance Dance Dance

    Het dansavontuur van tv-foodies Miljuschka Witzenhausen en London Loy zit er vlak voor de finale van Dance Dance Dance op. 1,3 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe acteurskoppel Holly-Mae Brood en Soy Kroon en acteursvrienden Urvin Monte en Britt Scholte zich plaatsten. Miljuschka nam afscheid met een indrukwekkend verhaal over haar dochter met epilepsie. ,,Je kind verliest een bepaalde vrijheid, die je kind zou moeten hebben."