Volledig scherm
Mariah Carey © Jordan Strauss/Invision/AP

Mariah Carey deelt haar #MeToo-ervaring

Mariah Carey heeft in het verleden een aantal keer te maken gehad met ongepast gedrag van mannen. In een speciale editie van Variety vertelt ze voor het eerst over deze ‘ongemakkelijke situaties’ tijdens haar carrière.

,,Ik ging er gewoon mee akkoord’’, zegt ze over haar #MeToo-ervaring. ,,Natuurlijk ging ik er niet helemaal mee akkoord, maar ik had zoiets van: Oh, deze persoon probeert gewoon een momentje met mij te hebben, zonder in detail te treden, in de studio, in het donker. En toen lachte ik het weg, maar ik denk dat dat gewoon mijn manier is om ermee om te gaan. Maar dit soort dingen zijn mij overkomen, ja.’’

Carey heeft bewondering voor de vrouwen die de #MeToo-beweging op gang hebben gebracht en daarmee vrouwen hebben geholpen zich makkelijker te kunnen uitspreken. ,,Ik heb veel respect voor de vrouwen die naar voren zijn gestapt en de weg hebben vrijgemaakt voor de nieuwere generatie vrouwen zodat zij hier niet mee te maken hoeven te krijgen. En dat ze weten dat ze daar niet mee akkoord moeten gaan’’, aldus de 49-jarige zangeres.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.