Volledig scherm
Mariah Carey © Jordan Strauss/Invision/AP

Mariah Carey deelt haar #MeToo-ervaring

Mariah Carey heeft in het verleden een aantal keer te maken gehad met ongepast gedrag van mannen. In een speciale editie van Variety vertelt ze voor het eerst over deze ‘ongemakkelijke situaties’ tijdens haar carrière.

,,Ik ging er gewoon mee akkoord’’, zegt ze over haar #MeToo-ervaring. ,,Natuurlijk ging ik er niet helemaal mee akkoord, maar ik had zoiets van: Oh, deze persoon probeert gewoon een momentje met mij te hebben, zonder in detail te treden, in de studio, in het donker. En toen lachte ik het weg, maar ik denk dat dat gewoon mijn manier is om ermee om te gaan. Maar dit soort dingen zijn mij overkomen, ja.’’

Carey heeft bewondering voor de vrouwen die de #MeToo-beweging op gang hebben gebracht en daarmee vrouwen hebben geholpen zich makkelijker te kunnen uitspreken. ,,Ik heb veel respect voor de vrouwen die naar voren zijn gestapt en de weg hebben vrijgemaakt voor de nieuwere generatie vrouwen zodat zij hier niet mee te maken hoeven te krijgen. En dat ze weten dat ze daar niet mee akkoord moeten gaan’’, aldus de 49-jarige zangeres.

  1. Bridget Maasland eist 7500 euro van Privé in kort geding: Ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is

    Bridget Maasland eist 7500 euro van Privé in kort geding: Ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is

    Presentatrice Bridget Maasland eist een rectificatie en een schadevergoeding van 7500 euro van weekblad Privé. De 45-jarige vriendin van André Hazes spande kort geding tegen het blad aan na een verhaal over een avond in 2014 dat volgens haar niet klopt. ,,Er is een zoen geweest, misschien zelfs een heftige zoen. Maar ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is.” Privé zegt dat het niet bij zoenen alleen gebleven is.