Chantal Janzen en Martijn Krabbé in The Voice of Holland.
Volledig scherm
Chantal Janzen en Martijn Krabbé in The Voice of Holland. © RTL

Martijn Krabbé haakt in op opmerkingen over ‘oranje’ look: 'Ik ga in wortelpak carnavallen’

Martijn Krabbé heeft vandaag op humoristische wijze ingehaakt op de kritiek die hij twee weken geleden over zich heen kreeg tijdens een liveshow van The voice of Holland. Volgens kijkers zag hij er toen nogal 'oranje’ uit. Vanavond dreef hij de spot met zichzelf: ,,Ik ga in wortelpak carnavallen.”

De eerste liveshow van The voice of Holland stond twee weken geleden bij de kijkers niet in het teken van de zangkunsten van de talenten, maar draaide naast andere randzaken vooral om het uiterlijk van Krabbé. Fanatieke Twitteraars konden het niet laten om de opvallende kleur van de presentator onder de loep te nemen. ‘Is Martijn nou oranje of zijn mijn tv-instellingen verkeerd?’, schreven meerdere mensen.

Vanavond greep Krabbé zijn kans om op de onrust rond zijn ‘oranje look’ te reageren. Presentatrice Chantal Janzen vroeg uit nieuwsgierigheid of hij dit jaar nog feest ging vieren met carnaval, waar de presentator snel en met enige zelfspot op inhaakte met: ,,Nee, maar als ik zou gaan, dan in wortelpak. Dat heb ik al twee weken aan.”

Ook Janzen kreeg het vorige week voor haar kiezen op sociale media. De blondine werd als 'geïrriteerd en vermoeid’ omschreven. Later gaf ze op haar account op Instagram toe met een griepje te kampen. De presentatrice reageerde vanavond, na haar vraag aan Krabbé, als ‘skippybal’ te gaan carnavallen. Of dat in verband staat met de opmerkingen van vorige week is niet duidelijk.

Crossbattles

Het ging er  vanavond voor het eerst in jaren anders aan toe in de halve finale van de zangshow. De talenten werden gekoppeld aan iemand uit een ander team in de zogeheten crossbattles. Zo werd Ayoub (team Ali) tegenover Stef (team Waylon) gezet en moest Sanne (team Waylon) het tegen Kes (team Lil’ Kleine) opnemen.

Volgende week is de grote finale van The voice of Holland. Het is nog niet bekend welke talenten er vanavond overblijven.

Marion on Twitter

Lekkere zelfspot van Martijn #wortelpak 😂 #tvoh

Annemarie Hoose on Twitter

Hahaha Martijn heeft heerlijke zelfspot #wortelpak #tvoh

Emily Veneman on Twitter

Martijn erkent nu ook dat hij eruit zag als een #wortel de afgelopen weken. @RTL_TVOH #tvoh #wortelpak #Carnaval2020

Chantal Janzen en Martijn Krabbé in de liveshow van twee weken geleden.
Volledig scherm
Chantal Janzen en Martijn Krabbé in de liveshow van twee weken geleden. © RTL
  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.