Volledig scherm
© ANP Kippa

MeisjeDjamila pakt rol in De Grote Slijmfilm

YouTube-sterren Bibi en MeisjeDjamila vertolken twee belangrijke rollen in De Grote Slijmfilm. De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm, waarin ook Géza Weisz, Tina de Bruin en Ferdi Stofmeel te zien zijn, gaat begin februari al in première. Ook Rómeycia Valentijn, de winnaar van de NOS Jeugdjournaalwedstrijd 2019, heeft een rol bemachtigd.

Dat hebben producent Newbe, distributeur Splendid Film en Nickelodeon zaterdag bekendgemaakt. Het is volgens de makers voor het eerst dat een Nederlandse bioscoopfilm inspeelt op de internationale “slijmtrend”. De Nederlandse YouTube-ster Bibi wordt online ook wel de ‘Slime Queen’ genoemd.

De film speelt zich af op Internationale Slijmdag, als alle kinderen over de hele wereld proberen het meest originele slijm te maken. De gemene Dominicus Duff, de allergrootste speelgoedbaas van de hele wereld (Weisz), wil echter alle slijm laten verdwijnen. Twee meisjes (Bibi en Valentijn) proberen dit echter uit alle macht te voorkomen.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.