Merol
Volledig scherm
Merol © ANP

Merol, Tim Knol en Kensington melden zich aan bij crisissite voor Nederlandse artiesten

Door de uitbraak van het coronavirus zijn de inkomsten van veel Nederlandse artiesten flink gedaald. Doordat alle concerten en festivals zeker tot 1 juni zijn afgezegd of uitgesteld, worden artiesten steeds meer geconfronteerd met de negatieve financiële gevolgen die dit met zich meebrengt. Ze verliezen niet alleen gages; ook de verkoop van merchandise en muziekdragers is minder. 

Enkele artiestenmanagers hebben daarom pleasedontstopthemusic.nl opgericht, een website waar Nederlandse acts zichzelf in de schijnwerpers kunnen zetten. Bezoekers van de site kunnen eenvoudig de muziek, streamingplatforms en webshops van artiesten vinden. De initiatiefnemers hopen dat meer streaming en hogere verkoop van producten het gebrek aan inkomen van artiesten enigszins kunnen compenseren.

Inmiddels hebben zich al tientallen artiesten en bands aangemeld op de site. Onder hen zijn Tim Knol, Donnie, New Cool Collective, The Kik, Merol, Sandra van Nieuwland, De Jeugd van Tegenwoordig en Kensington. Andere Nederlandse artiesten kunnen zich nog aanmelden.

Bekijk hieronder al onze video’s over het coronavirus: