Mortal Engines bevat ook een waarschuwing

InterviewGroots en geloofwaardig. Dat stond de makers voor ogen van het apocalyptische epos Mortal Engines, de verfilming van de boekenreeks Levende Steden van Philip Reeves. Regisseur Peter Jackson (The Hobbit, Lord of The Rings) is de grote roerganger van dit project, maar stond niet zelf achter de camera.

Of hij spijt heeft van het besluit om niet zelf Mortal Engines te regisseren? Per slot van rekening was Peter Jackson al sinds 2008 bezig met het project over een onheilspellend visioen van een aarde bevolkt door mobiele metropolen op rupsbanden die elkaar naar het leven staan. Geheel tegen zijn gewoonte in aarzelt de Nieuw-Zeelandse filmlegende, normaal gesproken een onstuitbare spraakwaterval, anderhalve seconde met het geven van zijn antwoord, maar dan komt hij met een plausibele verklaring.

  1. The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)
    video

    The Voice Kids-coa­ches ‘vechten’ om George Mi­chael-superfan Samuel (11)

    George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.