Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Mowgli op Netflix: Jungle Book voor volwassenen

Voor regisseur Andy Serkis was zijn verfilming van de klassieker Jungle Book, onder de titel Mowgli: Legend of the Jungle, een lange lijdensweg. Doordat Disney gelijktijdig hetzelfde boek verfilmde besloot Warner Bros. de gewelddadige film niet uit te brengen. Gelukkig bood Netflix uitkomst.

Van The Jungle Book, geschreven door Rudyard Kipling in 1894, bestaan diverse filmversies. Maar geen enkele bewerking kan vergeleken worden met de film die acteur/regisseur Andy Serkis maakte over de jongen Mowgli die opgroeit tussen de wilde dieren in de jungle. Die accepteren hem als een van hen, maar sommige vraatzuchtige exemplaren zien in hem ook een lekkere snack.

  1. The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)
    video

    The Voice Kids-coa­ches ‘vechten’ om George Mi­chael-superfan Samuel (11)

    George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.