Volledig scherm
Meghan Markle © EPA

Naam Meghan snelst stijgende meisjesnaam in VS

De naam Meghan is de snelste stijger in de ranglijst van Amerikaanse meisjesnamen, gevolgd door Dior. Dit blijkt volgens People uit de lijst van populairste Amerikaanse kindernamen in 2018.

De naam Meghan bereikte in de jaren tachtig een hoogtepunt, maar is dankzij de populariteit van Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, weer terug in de top. De naam van hun zoontje Archie won al voor zijn geboorte aan populariteit. Archie stijgt 200 plaatsen en belandt daarmee voor het eerst in dertig jaar in de Top 1000.

De naam Emma staat dit jaar bovenaan de lijst van meisjesnamen, bij de jongens is de naam Liam het populairst. Volgens People is de invloed van Hollywood op de lijst groot. In de top 10 staan onder meer Ava, Sophia, William, James, Oliver, Logan, Charlotte en Lucas.

Harper, de naam van de jongste dochter van David en Victoria Beckham, is terug in de top 10 voor meisjes. Maar als jongensnaam is Harper juist de snelste daler. De snelste stijger bij de jongensnamen is Genesis, zoals het zoontje van Alicia Keys heet. Op de tweede plaats van snelst stijgende jongensnamen staat Saint en dat komt waarschijnlijk doordat Kanye West en Kim Kardashian hun zoontje zo hebben genoemd.

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”