Gisteren was het de beurt aan het Afrikaanse continent.
Volledig scherm
Gisteren was het de beurt aan het Afrikaanse continent. © BBC/EO

Nederland valt voor adembenemende natuurbeelden in Seven Worlds One Planet

De BBC-serie Seven Worlds, One Planet, die sinds vorige maand wordt uitgezonden door de EO, is een kijkcijferhit. Elke woensdagavond zitten er 1 miljoen mensen aan de buis gekluisterd om de bijzondere dierenverhalen en onontdekte wildernissen op de zeven continenten te zien. De natuurserie staat elke week in de top 10 van de best bekeken programma's. Zo ook gisteren.

Seven Worlds, One Planet is misschien wel de meest indringende serie die de EO tot nu toe op televisie brengt', kondigde de omroep op 8 januari aan. Elke aflevering onthult het karakter van één continent. Begonnen werd met Antarctica, gisteren was het de beurt aan Afrika. De gevolgen van klimaatverandering zijn in de reeks goed zichtbaar. 

Aan Seven Worlds werd maar liefst bijna vijf jaar gewerkt, door 1.500 mensen in 41 landen. Meestercomponist Hans Zimmer zorgde voor de muziek. In het Verenigd Koninkrijk waren de natuurbeelden vorig jaar te zien.  Sir David Attenborough zorgde voor de voice-over. Kijkers van de Nederlandse versie horen de kalmerende stem van Peter Drost.

De laatste aflevering van de BBC-serie is volgende week te zien.

Volledig scherm
© BBC/EO
Volledig scherm
© BBC/EO
Volledig scherm
© BBC/EO