Volledig scherm
STRANGER THINGS © Netflix

Netflix: Stranger Things 3 best bekeken

Het derde seizoen van Stranger Things is volgens Netflix in de eerste vier weken na de release 64 miljoen keer bekeken. Daarmee is het het best bekeken seizoen van de horrorserie.

In een kwartaalbrief aan de aandeelhouders deelde de streamingservice volgens Deadline nog meer cijfers. Zo is het derde seizoen van La Casa De Papel het best bekeken niet-Engelstalige programma op Netflix, met wereldwijd 44 miljoen streams in de eerste vier weken. Ook de show Unbelievable scoorde volgens de streamingservice goed: in de eerste 28 dagen keken 32 miljoen abonnees naar de dramaserie.

Netflix is niet aangesloten bij officiële kijkcijfermetingen. De streamingservice wordt dan ook vaak verweten slechts selectief cijfers bekend te maken. Over het aantal kijkers naar minder goed scorende shows is het Amerikaanse bedrijf maar zelden open.

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.