Volledig scherm
© Getty Images

Nieuw album Bruce Springsteen in juni

Bruce Springsteen komt op 14 juni met een nieuw album. De negentiende studioplaat van de Amerikaanse zanger heet Western Stars, maakte zijn platenlabel bekend. Springsteen hintte eerder deze week al dat hij binnenkort met nieuw werk zou komen. 

Western Stars is zijn eerste album in vijf jaar. Voor de plaat liet de 69-jarige zanger zich inspireren door popalbums van eind jaren zestig. Springsteen zelf is erg enthousiast over zijn nieuwe plaat. ,,Het is een parel van een album."

Springsteen bracht in 1973 zijn debuutalbum Greetings from Asbury Park, NJ uit. Sindsdien is de zanger niet weg te slaan uit de hitlijsten. De plaat Born in the U.S.A. uit 1984 werd met zeven top 10-hits een van de bestverkochte albums aller tijden, net achter Michael Jacksons Thriller en Janet Jacksons Rhythm Nation 1814. Het vorige studio-album High Hopes uit 2014 werd Springsteens elfde nummer 1-album. Alleen Jay-Z (13) en The Beatles (19) scoorden meer nummer 1-albums.

  1. Danicio ontmaskert Rodanya na Temptation Island: ‘Alle remmen gingen los’
    Temptation Island

    Danicio ontmaskert Rodanya na Temptation Island: ‘Alle remmen gingen los’

    De geluiden lieten tijdens de dreamdate van Danicio en Rodanya weinig aan de verbeelding over, maar vanavond kwam Rodanya er écht niet meer onderuit. Zij en haar vriend Morgan kregen in de laatste aflevering van Temptation Island namelijk beelden voorgeschoteld waarin verleider Danicio uit de doeken doet dat hij het bed met Rodanya heeft gedeeld. Ook ná het Temptation-avontuur. ,,Alle remmen gingen los.”