Cuba Gooding Jr.
Volledig scherm
Cuba Gooding Jr. © EPA

Nog meer vrouwen klagen acteur Cuba Gooding Jr. aan; totaal nu op 22

Slecht nieuws voor Cuba Gooding Jr. Er zijn opnieuw zeven vrouwen toegevoegd aan de lijst met vrouwen die de acteur betichten van seksueel wangedrag. Daarmee komt het totale aantal beschuldigingen nu op 22 te staan, zo blijkt uit rechtbankdocumenten. Dit meldt Page Six.

Vooralsnog wordt de Oscarwinnaar voor drie incidenten officieel aangeklaagd, maar de openbare aanklagers hopen met de overige gevallen aan te kunnen tonen dat er sprake is van een bepaald gedragspatroon.

Een van de nieuwe vrouwen zegt in januari 2009 tijdens het Sundance Film Festival lastig te zijn gevallen door Gooding Jr. Hij zou haar geprobeerd hebben te zoenen, bij haar dijen hebben vastgegrepen en haar billen hebben vastgepakt. De vrouw zegt de acteur hierop weggeduwd te hebben en in zijn wang hebben gebeten.

Cuba's advocaat Mark Heller ontkent alle aantijgingen namens zijn cliënt. ,,Er staan nu ineens allerlei mensen op die valse beschuldigingen maken, wat helaas wel vaker gebeurt als een Officier van Justitie een beroemdheid aanklaagt.’’

Gooding Jr. dient zich op 22 januari 2020 opnieuw bij de rechtbank te melden.