Volledig scherm
Gijs van Beuzekom © ANP Kippa

NPO: Actualiteitenprogramma Brandpunt+ haalde doelstellingen niet

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ verdwijnt van de televisie omdat, ook na aanpassingen van het format, de doelstellingen niet zijn gehaald. Dat stelt NPO2-zendermanager Gijs van Beuzekom in een reactie op de commotie over het ontslag van 24 KRO-NCRV-journalisten.

,,Het tv-programma haalde de doelstellingen niet: niet in kijkcijfers, niet in de beoogde doelgroepen en ook niet in impact", stelt Van Beuzekom. ,,Online werkt het wel, en die aanpak is inderdaad geprezen en bekroond. Het besluit om alleen online met Brandpunt+ door te gaan, is onderdeel van de vernieuwingsslag van het journalistieke aanbod van de publieke omroep."

KRO-NCRV mag gaan bepalen hoe de onlineversie van Brandpunt+ eruit gaat zien. NPO beklemtoont met alle omroepen - en dus ook met KRO-NCRV - constructief in gesprek te zijn over meer vernieuwende journalistiek in 2019.

Het is de bedoeling dat er volgens NPO ruimte komt voor vormen van journalistieke storytelling - lineair en online. ,,We versterken ons aanbod van onderzoeksjournalistiek. Door journalistieke expertise en specialisaties te bundelen en deze programmatisch een meer logische samenhang te geven wint het geheel aan zeggingskracht, waardoor de kans op maatschappelijke impact groeit'', aldus Van Beuzekom.

  1. Geblesseerd tieneridool Billie Eilish (17) wordt zaal in gedragen voor intiem concert bij 3FM

    Gebles­seerd tiener­idool Billie Eilish (17) wordt zaal in gedragen voor intiem concert bij 3FM

    Slechts zestig fans van het Amerikaanse fenomeen Billie Eilish waren vanmiddag getuige van een ongebruikelijk intiem concert van hun 17-jarige idool. De 3FM-exclusive, voorafgaand aan een groot optreden dat Eilish morgen in Tivoli geeft, zorgde voor een stormloop op de tickets die de zender de afgelopen weken weggaf. Vele tienduizenden fans bestormden 3FM per mail, app en telefoon om een kaartje te bemachtigen.