Mattie Valk en Marieke Elsinga.
Volledig scherm
Mattie Valk en Marieke Elsinga. © ANP Kippa

Ochtendshow Mattie en Marieke kanshebber Gouden RadioRing

De ochtendshow Mattie & Marieke van Qmusic is genomineerd voor de Gouden RadioRing, de publieksprijs voor beste radioprogramma. De ochtendjocks Mattie Valk en Marieke Elsinga van Qmusic kregen het nieuws vanochtend in hun eigen radioshow te horen. Ook Radio 10-dj Gerard Ekdom maakt met zijn Ekdom in de Morgen kans op de prijs.

3FM-dj Rob Janssen, die het gala presenteert, overviel de dj’s in de studio van Qmusic in Amsterdam. Het duo reageerde verrast. ,,Nee echt?’’, vroeg Marieke blij. Ook haar collega Mattie is dolblij. ,,Wauw, wat een eer. Dan wil ik iedereen nu al bedanken voor het stemmen.’’

Ekdom mocht de Gouden RadioRing al eerder om zijn vinger schuiven. Twee jaar geleden won hij de publieksprijs voor zijn programma Ekdom in de Ochtend dat hij destijds op NPO Radio 2 presenteerde. In 2012 sleepte hij de prijs in de wacht met Effe Ekdom dat op 3FM te horen was.

De dj reageerde verrast en enthousiast. ,,Dat meen je niet.’’ Ekdom vindt het een fijne opsteker op Blue Monday. ,,Wat gaaf, we zijn gewoon genomineerd.’’

Afgelopen weken konden luisteraars stemmen op hun favoriete radioprogramma. De uitreiking van de publieksprijs is op donderdag 30 januari in theater Gooiland in Hilversum. Het gala wordt sinds 2006 georganiseerd door AVROTROS. Vorig jaar won het radioprogramma Evers Staat Op (Radio 538).