Ophef om Tooske die Dancing with the Stars moet verlaten: ‘Tijd om te boycotten’

VideoTooske Ragas werd de afgelopen weken bestempeld als de gedoodverfde winnares van Dancing with the Stars, maar gisteravond kwam aan haar dansavontuur abrupt een einde. De blondine moest, tegen alle verwachtingen in, het RTL-programma verlaten. Dat zorgde voor veel verontwaardiging bij zowel de jury als de kijkers thuis. ‘Ongelooflijk, ik hoop dat alle dansliefhebbers afhaken bij dit programma na deze blamage'.

Volledig scherm
Tooske en Glenn in Dancing with the Stars © RTL

Ragas oogstte aflevering na aflevering lof met haar optredens naast danspartner Glenn. Ze kon rekenen op goede cijfers, mooi commentaar en complimenten van de kijkers thuis. Het duurde dan ook niet lang of de 45-jarige presentatrice werd gezien als de grootste kanshebber om de danswedstrijd te winnen. Toch bleek haar succes geen garantie om überhaupt de finale te behalen, want gisteravond moest Tooske het programma verlaten.

En dat is 'meer dan ongeloofwaardig', stelden talloze kijkers op sociale media. De presentatrice kreeg in de aflevering van gisteren namelijk weer lovende commentaren. Van juryleden Irene Moors en Louis van Amstel kreeg ze zelfs tienen voor haar choreografie, die gebaseerd was op de film 50 shades of grey. Het panel achter de desk, voor de rest bestaande uit Euvgenia Parakhina en Dan Karaty, spraken daarnaast over een finaleplek voor Tooske en haar danspartner Glenn.

Ondanks die voorspelling kregen Tooske en Glenn niet genoeg publieksstemmen. En daarmee kwam hun avontuur abrupt ten einde. ,,Die schok door de zaal is terecht", merkte presentator Tijl Beckand op. Ook Euvgenia Parakhina reageerde vol ongeloof. De danseres was zichtbaar boos en stapte op Tooske en Glenn af om hen een knuffel te geven. ,,Dit kan niet”, fluisterde ze het danskoppel toe. 

Verontwaardigd

Op sociale media barstte de ophef direct na de bekendmaking van de stemmen los. ‘Ongelooflijk, ik hoop dat alle dansliefhebbers afhaken bij dit programma na deze blamage. Tooske was qua dansen favoriet om te winnen. Staat met de punten van de jury bovenaan en wordt er vervolgens door het publiek uit gestemd. Ik ga er niet meer naar kijken’, schreef iemand bijvoorbeeld op Twitter. 

Daar bleef het niet bij. Dancing with the Stars wordt door veel mensen omschreven als ‘ongeloofwaardig’ en sommige kijkers stellen het programma zelfs te gaan boycotten. ‘Volgende week voor mij geen Dancing with the Stars’ en ‘de geloofwaardigheid is nu echt foetsie’, is een greep uit de reacties.

Een woordvoerder van RTL reageert op alle ophef: ‘De stemmen van de jury én die van de kijker thuis bepalen welk danskoppel doorgaat en wie zijn/haar dansschoenen in de kast kan zetten. Ondanks de fantastische performance van Tooske en Glenn, hebben zij van de kijker minder stemmen gekregen dan de rest van de deelnemers waardoor zij gisteren hun laatste dans hebben laten zien tijdens de zesde liveshow. Helaas kunnen wij hier niets aan veranderen.’

Het programma kampte de laatste weken met teleurstellende kijkcijfers. Zo moest Dancing with the Stars de voorgaande uitzendingen het onderspit delven in de kijkcijferstrijd op zaterdagavond. Ik hou van Holland wist keer op keer meer mensen te trekken. Ook gisteravond was dat zo: waar Ik hou van Holland 1.115.000 kijkers scoorde, stemden slechts 743.000 belangstellenden op het dansprogramma af. Beste Zangers was goed voor 1.407.000 nieuwsgierigen. Floor Jansen en Henk Poort verpletterden hun collega's met een powerduet.

Ron Knipscheer on Twitter

Ongelooflijk, ik hoop dat alle dansliefhebbers afhaken bij dit programma na deze blamage. Tooske was qua dansen favoriet om te winnen. Staat met de punten van de jury bovenaan, en wordt er vervolgens door het publiek uitgestemd. Ik ga er niet meer naar kijken #DancingWiththeStars

Marjan on Twitter

Ik ben geen superfan van Tooske maar dit....dit is waanzin. Ze had zeker doorgemoeten, #RTL4 kom terug hierop, want de geloofwaardigheid is foetsie #DancingWiththeStars

Jan Oosterhof on Twitter

Volgende week voor mij geen #DancingWiththeStars

Robin 🍃 on Twitter

Hoe kan Tooske eruit liggen als ze eerste is geworden qua punten en het thuispubliek "50% meetelt"? De berekening hiervan zou ik heeeel graag willen zien #DancingWiththeStars

D.Kolijn on Twitter

Wtff happend guyss? Tooske en Glenn eruit? Onterecht dit...! Seriously! Geen woorden voor nu! 😡 #DancingWiththeStars