Het Oostenrijkse Lech maakt zich op voor de komst van het Nederlandse koninklijk gezin.
Volledig scherm
Het Oostenrijkse Lech maakt zich op voor de komst van het Nederlandse koninklijk gezin. © ANP

Oranjes kunnen in Lech genieten van verse sneeuw

Het Oostenrijkse Lech maakt zich op voor de komst van het Nederlandse koninklijk gezin. Dat wordt daar dit weekeinde verwacht. De afgelopen dagen heeft het weer flink gesneeuwd op de pistes van het skioord waar de familie al meer dan zestig jaar komt.

Volgende week dinsdag is ook het traditionele fotomoment, waarvan de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dit jaar RTL Boulevard voor 'straf' heeft uitgesloten. Het televisieprogramma heeft in januari in een uitzending een foto laten zien die door het paleis als privé is bestempeld, en waarvoor Boulevard nu moet boeten.

Het ging om een opname gemaakt na de kerstmusical in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waaraan prinses Amalia meedeed en waarbij een deel van haar familie aanwezig was. ,,Het tonen van de beeldopname is ons inziens een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de koning en zijn gezin", aldus de RVD.

In 2015 werd dagblad De Telegraaf op het laatste moment niet toegelaten omdat de krant twee dagen voor de fotosessie een foto had geplaatst van een in Lech skiënde prinses Beatrix. Deelname aan het fotomoment is op voorwaarde dat de koninklijke familie daarbuiten met rust wordt gelaten en aan die voorwaarde was niet voldaan.

  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.