Volledig scherm
Willem-Alexander op Koningsdag. © Photo News

Oranjes op Koningsdag 2018 naar Groningen

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie vieren Koningsdag volgend jaar in de stad Groningen. Dat maakten de burgemeester van de stad en de Commissaris van de Koning van de provincie vandaag in het stadhuis van de noordelijke stad bekend.

Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning in Groningen René Paas noemen het bezoek van de koninklijke familie 'fantastisch'. De laatste keer dat de verjaardag van de vorst, toen nog koningin Beatrix, in de provincie Groningen gevierd werd, was in 2004. Toen deed de koningin ook de stad aan en het dorpje Warffum.

,,Nu is het Koningsdag. Het is als het winnen van een hoofdprijs", aldus Den Oudsten. ,,We willen de regio delen met het hele land en laten zien dat we talent hebben!", voegde Paas eraan toe. Koning Willem-Alexander zal op 27 april zijn 51ste verjaardag dit keer alleen in de stad Groningen vieren. 

Sinds 2015 wordt Koningsdag in een moderner jasje gestoken. Met onder meer optredens van bekende artiesten. Afgelopen jaar vierde Willem-Alexander zijn verjaardag in Tilburg. Guus Meeuwis was een van de artiesten die voor hem zong.

Quote

Het is als het winnen van een hoofdprijs

Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen

Programma

Wat er op het programma staat, is nog niet bekend. ,,We weten nog niet wat we precies gaan doen. Maar we weten wel: Koningsdag 2018 wordt onvergetelijk", zei Paas. Volgens Den Oudsten gaan 'Groningen en ommeland' zich gezamenlijk presenteren. Mogelijk krijgt de aardbevingskwestie een plaats in het programma, maar dat is nu nog niet te zeggen, zei Paas.