Peter Hein van Mulligen winnaar van De Slimste Mens

CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen (45) is de winnaar van De Slimste Mens. Hij won in de finale-aflevering van boswachter Arjan Postma en schaatser Mark Tuitert. Van Mulligen kreeg de wisselbokaal uit handen van de voormalig Slimste, Roelof de Vries.

Het was geen zinderende finale. Al vrij snel werd duidelijk dat Tuitert genoegen moest nemen met het ‘brons’. In het laatste spel won Van Mulligen (die begon met 472 seconden) met veel gemak van Postma (die startte met 255 seconden). Dat deed hij door te roepen dat The Dark Knight een Batman-film is met hoofdrolspeler Christian Bale.

Met de confettisnippers in zijn haar: ,,Schitterend. Ik dacht nog bij de eerste aflevering: dit gaat helemaal mis. Wat zijn die kandidaten goed! Maar het is helemaal goed gekomen. Iedereen in mijn omgeving zegt dat ik niet te arrogant moet worden als ik win. Maar ik vertrouw erop dat mijn familie en collega’s mij op mijn plek houden.’’

In de finaleweek van dit winterseizoen keerden ook succesvolle deelnemers Edson da Graca, Korneel Evers en Maurice Lede terug. Van Mulligen bleek iedereen te slim af. 

Morgen leest u op deze website en in de krant een interview met de winnaar van – zoals presentator Philip Freriks zei – het Centraal Bureau van de Slimste.

Volledig scherm
© KRO-NCRV