Philippe Geubels
Volledig scherm
Philippe Geubels © RTL

Philippe Geubels in tranen bij Beau: ‘En toen ben ik gecrasht’

De Vlaamse comedian Philippe Geubels (38) had het gisteravond zichtbaar moeilijk toen hij in de talkshow van Beau van Erven Dorens vertelde over zijn programma Taboe, waarmee hij is genomineerd voor een prestigieuze internationale Emmy Award. Achter de schermen bij zijn show was het vaak zwaar, vertelde de grappenmaker. Vooral toen de terminaal zieke Mireille ter sprake kwam, vocht hij tegen de tranen.

Mireille was te zien in ‘Taboe’. Philippe Geubels kreeg het moeilijk toen ze ter sprake kwam
Volledig scherm
Mireille was te zien in ‘Taboe’. Philippe Geubels kreeg het moeilijk toen ze ter sprake kwam © VRT

,,Taboe gaat over mensen waar je niet mee mag lachen. En voor alle duidelijkheid, dat zijn niet alleen mensen met een beperking”, begon Geubels. ,,Ik ga eerst een week mee op vakantie met hen, om ze te leren kennen en te luisteren naar wat zij wel of niet grappig vinden, als het over hen gaat.” Het ging er niet altijd even vrolijk aan toe achter de schermen. ,,Dat was emotioneel natuurlijk heel zwaar. Je gaat samen op vakantie, je leert elkaar kennen, we bleven dag en nacht samen. Na één dag ben je ook al vrienden.” 

Geubels werd emotioneel toen de ongeneeslijk zieke Mireille ter sprake kwam. Zij was te zien in een fragment. ,,Het zwaarste moment om aan te denken is het moment dat ik bewust zal meemaken dat ik afscheid moet nemen van mijn kinderen”, zei Mireille in de clip uit de reeks. ,,Dat zijn de dingen waar je je als moeder zorgen over maakt. Ze gaan je vergeten.” Philippe stak haar meteen een hart onder de riem: ,,Dat kan niet, daar moet je op vertrouwen dat dat niet gaat gebeuren.”

Lees verder onder de foto.

Gecrasht

In de studio blikte de komiek terug op die opnames. De uitzending met Mireille was emotioneel erg zwaar, gaf Geubels toe. ,,Ik ben gecrasht na die week. Je zit een week samen met fantastische mensen van wie je weet dat die gaan sterven. Je wordt daar vrienden mee en dat is...” De grappenmaker kreeg het zichtbaar moeilijk. ,,Mireille is intussen gestorven”, zuchtte hij. ,,Ik heb er nog een aantal keer contact mee gehad. Ik ben toen gecrasht in de kindercrèche. Ik ging mijn dochter halen en ben daar gecrasht. De dames in die crèche keken een beetje vreemd op. Het erg was emotioneel, maar tegelijk was het ook comedy.”

Beau trok gisteravond 314.000 kijkers naar RTL 4 toe. Dat was niet genoeg voor een plek in de kijkcijfer top 25 van Stichting KijkOnderzoek. Het best bekeken programma van de avond was het Achtuurjournaal met 1,9 miljoen kijkers. Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen stond op plek twee met 1,7 miljoen belangstellenden. De top drie wordt afgesloten door Chateau Meiland met 1,4 miljoen kijkers, een nieuw record voor de immens populaire familie.