Operazanger en dirigent Plácido Domingo spreekt de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen.
Volledig scherm
Operazanger en dirigent Plácido Domingo spreekt de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen. © EPA

Plácido Domingo spreekt beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen

updateOperazanger en dirigent Plácido Domingo spreekt de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen. In een verklaring aan CNN laat de Spaanse tenor weten dat hij altijd met wederzijdse instemming heeft gehandeld. Wel zegt de huidig artistiek leider van de Los Angeles Opera dat de tijden zijn veranderd.

Domingo (78) noemt de beschuldigingen aan zijn adres ‘inaccuraat’. ,,Toch is het pijnlijk om te horen dat ik mogelijk iemand van streek heb gemaakt of ongemakkelijk heb laten voelen - ongeacht hoe lang geleden en ondanks mijn beste bedoelingen. Ik dacht dat al mijn interacties en relaties altijd welkom en met wederzijdse instemming waren.”

Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie, meldde persbureau AP. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van 30 jaar hebben voorgedaan, en zouden zijn begonnen in de jaren 80.

Los Angeles Opera heeft aangekondigd de ‘zorgwekkende beschuldigingen’ te zullen onderzoeken. Het operagezelschap neemt daarvoor advocaten in de arm. Voor zover bekend mag de Spanjaard gedurende dat onderzoek gewoon aanblijven. Een woordvoerder van de Los Angeles Opera prijst Domingo voor wat hij de afgelopen drie decennia heeft betekend. 

,,Niettemin doen we er alles aan om een professionele en samenwerkende omgeving te creëren waarin al onze medewerkers en artiesten zich even comfortabel, gewaardeerd en gerespecteerd voelen”, aldus de zegsman tegenover CBS News.