Volledig scherm
© EPA

Publiekslieveling Susan Boyle verliest finale America's Got Talent

videoDe Schotse zangeres Susan Boyle is uitgeschakeld in de finale van America's Got Talent. Ook een andere oude bekende uit Britain's Got Talent, Paul Potts, zat niet bij de laatste vijf.

In America's Got Talent: The Champions gingen vijftig deelnemers uit Got Talent-edities van over de hele wereld met elkaar de strijd aan. Ze moesten Simon Cowell, Mel B, Heidi Klum en Howie Mandel overtuigen van hun kunnen. De Canadese YouTuber Shin Lim die goed is in goocheltrucs, lukte dat het beste. Hij won The Champions-editie nadat hij eerder al de reguliere Amerikaanse versie van de talentenshow had gewonnen.

De 57-jarige Boyle kwam in 2009 wereldwijd in de schijnwerpers te staan met haar versie van I Dreamed a Dream uit de musical Les Misérables. Ze eindigde toen als tweede in Britain's Got Talent, verkocht vervolgens miljoenen albums en sleepte twee Grammy-nominaties in de wacht. Boyle brengt in mei een nieuw studioalbum uit: Ten.

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.