Volledig scherm
Ravenna-Jade in The Voice © RTL

Ravenna-Jade blaast coaches in The Voice omver

Het was vanavond Ravenna-Jade die in de derde aflevering van The Voice of Holland de coaches versteld deed staan met haar stem. Sinds ze moeder werd van een zoon is haar leven compleet veranderd, maar vanavond was het tijd om haar droom waar te maken. Dat deed ze met het nummer A Change Is Gonna Come. ,,Ik ben heel erg onder de indruk", luidde het commentaar van Anouk.

De 28-jarige Ravenna-Jade durfde tot nu toe nooit de stap te nemen om aan een talentenjacht mee te doen. Dit jaar hakte ze de knoop door en gaf ze zich op voor het RTL-programma. ,,Het is tijd om mijzelf te laten zien en mijn dromen waar te maken", vertelde Ravenna voor de camera.

Als presentatrice Chantal Janzen vervolgens naar haar familie vraagt, blijkt dat Ravenna's moeder en een deel van haar zussen drie jaar geleden naar Paramaribo zijn verhuisd. Daardoor kon een deel van haar familie fysiek niet bij het optreden aanwezig zijn. Toch kreeg Ravenna-Jade een verrassend telefoontje van haar moeder. ,,Ze had nooit het zelfvertrouwen. Daarom ben ik blij dat ze eindelijk de knoop heeft doorgehakt", klonk het trots aan de andere kant van de lijn. ,,Je moet gewoon vertrouwen op jezelf, want je kan het.”

Kippenvel

Ravenna-Jade koos voor haar auditie voor het nummer A Change Is Gonna Come. Dat lied pikte ze er met een reden uit:  ,,Ik ga het gewoon doen. Ik word emotioneel als ik eraan denk, maar ik heb het gevoel dat ‘a change is gonna come', daarom ga ik het zingen.” Al bij de eerste noten die Ravenna ten gehore bracht, verscheen er een klein glimlachje op Anouks gezicht. Lil’ Kleine was na een paar seconden al overtuigd en draaide zijn stoel om. Ali B., Waylon en Anouk volgden niet veel later.

Dat de vier coaches Ravenna-Jade allemaal voor zichzelf wilden hebben, was zo klaar als een klontje. ,,Ik hoor dat je een heleboel in huis hebt om veel andere liedjes te kunnen zingen", merkte Waylon op. Ook Anouk was enthousiast, al had zij nog wel wat verbeterpunten. Desalniettemin stond Anouk te trappelen om met Ravenna-Jade samen te werken.  ,,Ik ben wel heel erg onder de indruk. Je bent heel goed, maar met de juiste begeleiding kan je echt fucking goed worden.”

Toch liet Ravenna-Jade - met hulp van haar zoontje - haar oog uiteindelijk op Ali B. als coach vallen. Die stelde ‘kippenvel’ te krijgen van haar stem. 

Volledig scherm
Ravenna-Jade in The Voice © RTL