Caroline en Martien nemen afscheid
Volledig scherm
Caroline en Martien nemen afscheid © SBS 6

Recordaantal kijkers voor Meilandjes met afscheid Caroline

Het emotionele afscheid van huisvriendin Caroline van Eeden en de Meilandjes trok gisteravond een recordaantal kijkers naar het SBS 6-programma Chateau Meiland. Liefst 1,4 miljoen mensen zagen hoe Caroline besloot het kasteel in Frankrijk te verlaten en het tranendal dat daarop volgde.

In Chateau Meiland zei huisvriendin Caroline, van wie onlangs bekend werd dat ze een burn-out heeft, terug te gaan naar Nederland. Het harde werken en de fysieke ongemakken die ze ervaart, hakken erin. De huisvriendin wil zich laten opereren aan haar heup en heeft rust nodig.

,,Als je met z'n allen leeft als een gezin, dan is dat nogal wat”, vertelde ze aan kasteelheer Martien. ,,Het is menselijk om dan irritaties te krijgen. Maar dat ik het besluit heb genomen om weg te gaan, vind ik heel heftig”, zei ze in tranen. Hij begreep dat. ,,We zijn 24 uur per dag 7 dagen per week op elkaars lip. Dan krijg je irritaties. En in combinatie met die rotheup. Arm kind.”

Quote

Ze is gelukkig niet dood. Doodgaan is veel erger

Martien Meiland

Succes

Ook Martien kon zijn tranen niet bedwingen. Ze concludeerden dat ze maar wat trots zijn op wat ze de afgelopen tijd hebben neergezet, met het ‘Chateautje’ en het ongelooflijke succes van het programma, waarmee ze morgenavond kans maken op een Gouden Televizier-Ring. ,,Het staat en dat is voor mij het belangrijkste, dat ik ze niet in de steek laat”, zei Caroline. ,,Maar nu heeft de uitputting toegeslagen en ik ga terug naar Nederland, naar mijn gezin. Maar no hard feelings...”

Toen Caroline daadwerkelijk in de taxi stapte met haar hebben en houwen, kwamen de tranen opnieuw. ,,Het komt allemaal goed, kind”, troostte Martien haar. ,,Ik ga haar wel missen. Ja, het is mijn allerbeste vriendin.” Hij relativeerde gelijk: ,,Nou ja, we moeten door. Zij moet door, wij moeten door. En ze is gelukkig niet dood. Doodgaan is veel erger.”

Poll

Welk tv-programma moet de Gouden Televizier-Ring 2019 winnen?

  • Expeditie Robinson (15%)
  • Chateau Meiland (55%)
  • Beste Zangers (31%)
72936 stemmen

Volgens  Angela de Jong maakt Chateau Meiland grote kans op de Televizier-Ring: