Volledig scherm
Rob de Nijs. © Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Rob de Nijs blijft albums maken: Mijn stem lijdt niet onder Parkinson

Rob de Nijs wil na zijn huidige tour nog een afscheidstour doen. De 76-jarige zanger, die onlangs bekendmaakte dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson, stopt daarna met toeren - hij wil niet met ‘een uitdrukkingsloos gelaat’ op het toneel verschijnen. Maar hij sluit niet uit dat er nog meerdere albums volgen.

Hoe lang de afscheidstour wordt, en hoe groots, hangt af van hoe de ziekte zich ontwikkelt. ,,Ik heb goede medicijnen gekregen, ik heb echt het idee dat die zullen aanslaan en de boel wat zullen afremmen. Ik zal er alles aan doen om me helemaal te geven en er nog één laatste ronde langs alle grote theaters helemaal te zijn voor het publiek”, zegt Rob in een vraaggesprek met De Telegraaf. 

Als hij een ‘maskergelaat’ krijgt, een gezicht zonder uitdrukkingen, wil hij niet meer op het podium. ,,Ook al zou het net zo klinken als vroeger, het wordt voor het publiek toch een heel andere ervaring als je dan gevoelige teksten zingt, maar er geen enkele zichtbare emotie meer in kan leggen. Dat wil ik tegen die tijd niet meer.”

Maar ook dán wil de Malle Babbe-zanger nog niet met pensioen. Het borrelt nog met ideeën voor een nieuw album en misschien zelfs nóg een. ,,De studio in, dat kan zolang mijn stem goed blijft en die zal onder Parkinson niet veel te lijden krijgen hoor, dat staat er los van.”

  1. Bridget Maasland eist 7500 euro van Privé in kort geding: Ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is

    Bridget Maasland eist 7500 euro van Privé in kort geding: Ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is

    Presentatrice Bridget Maasland eist een rectificatie en een schadevergoeding van 7500 euro van weekblad Privé. De 45-jarige vriendin van André Hazes spande kort geding tegen het blad aan na een verhaal over een avond in 2014 dat volgens haar niet klopt. ,,Er is een zoen geweest, misschien zelfs een heftige zoen. Maar ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is.” Privé zegt dat het niet bij zoenen alleen gebleven is.