Volledig scherm
Rob de Nijs. © Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Rob de Nijs blijft albums maken: Mijn stem lijdt niet onder Parkinson

Rob de Nijs wil na zijn huidige tour nog een afscheidstour doen. De 76-jarige zanger, die onlangs bekendmaakte dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson, stopt daarna met toeren - hij wil niet met ‘een uitdrukkingsloos gelaat’ op het toneel verschijnen. Maar hij sluit niet uit dat er nog meerdere albums volgen.

Hoe lang de afscheidstour wordt, en hoe groots, hangt af van hoe de ziekte zich ontwikkelt. ,,Ik heb goede medicijnen gekregen, ik heb echt het idee dat die zullen aanslaan en de boel wat zullen afremmen. Ik zal er alles aan doen om me helemaal te geven en er nog één laatste ronde langs alle grote theaters helemaal te zijn voor het publiek”, zegt Rob in een vraaggesprek met De Telegraaf. 

Als hij een ‘maskergelaat’ krijgt, een gezicht zonder uitdrukkingen, wil hij niet meer op het podium. ,,Ook al zou het net zo klinken als vroeger, het wordt voor het publiek toch een heel andere ervaring als je dan gevoelige teksten zingt, maar er geen enkele zichtbare emotie meer in kan leggen. Dat wil ik tegen die tijd niet meer.”

Maar ook dán wil de Malle Babbe-zanger nog niet met pensioen. Het borrelt nog met ideeën voor een nieuw album en misschien zelfs nóg een. ,,De studio in, dat kan zolang mijn stem goed blijft en die zal onder Parkinson niet veel te lijden krijgen hoor, dat staat er los van.”

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.