Volledig scherm
Robert Downey Jr. © Chris Pizzello/Invision/AP

Robert Downey gebruikte drugs in Disneyland

Waar of niet waar? Acteur Robert Downey jr., bekend als Iron Man uit de Marvelverfilmingen, beweert dat hij als prille tiener ooit is aangehouden in Disneyland wegens het roken van een joint en daar door de beveiliging tot afgrijzen van zijn begeleiders een tijdje is vastgehouden.

Op de Disneycoventie D23 Expo vertelde Downey jr. de anekdote met een stalen gezicht bij de presentatie van de Disney Legends Ceremony, een tweejaarlijkse prijsuitreiking aan filmmensen die zich voor het amusementsconcern verdienstelijk hebben gemaakt. Downey, die een bekend drank- en drugsverleden heeft, dankt de prijs hoofdzakelijk aan zijn vertolking van Iron Man uit de lucratieve Avengersreeks waarmee Disney miljarden heeft verdiend. 

Behalve Downey werden ook componist Hans Zimmer (bekend om zijn muziek voor The Lion King), zangeres Christina Aguilera en actrice Bette Midler met de prijs verblijd. De prijs heeft het karakter van een Hall of Fame eerbetoon. De onderscheiding is al aan driehonderd bekende en onbekende medewerkers van Disney uitgereikt.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.