Volledig scherm
Frits Wester. © ANP Kippa

RTL Nieuws 'zoekt nog steeds uit' wat er precies gebeurde met Wester

Adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws Ilse Oppeneer heeft vandaag op NPO Radio 1 gezegd ‘nog steeds aan het uitzoeken te zijn’ wat er precies gebeurd is met Frits Wester (57) toen hij zondagavond in een nieuwsitem onsamenhangend en volgens veel kijkers ‘met dubbele tong’ praatte. Het is al jaren een publiek geheim dat de politiek verslaggever kampt met een alcoholprobleem, meldde deze site deze week.

,,We zijn in gesprek met Frits, we zijn nog steeds aan het uitzoeken wat er precies gebeurd is”, liet Oppeneer weten. Zij voegde daaraan toe dat het goed gaat met Wester. ,,Hij is bekend bij een groot publiek. Maar hij is ook vooral een werknemer van RTL Nieuws, en wij hebben een werkgever-werknemer-relatie met hem. Daarom treden we niet te veel naar buiten.” 

Zondagavond baarde het optreden van Frits Wester in RTL Nieuws opzien. De journalist bracht in zicht- en hoorbaar labiele toestand het laatste nieuws over de strafzaak tegen Geert Wilders. Het ogenschijnlijk dronken optreden leidde op sociale media tot veel (bezorgde) reacties. Wester zelf verklaarde dat hij moe was. Vele bronnen verklaarden echter tegen deze site dat het alcoholgebruik van Wester al een aantal jaren problematisch is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en download onze app:

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”
  2. Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuffelen?’

    Miljoen kijkers zien 'Beste Zanger' Ruben (21) hele uitzending huilen: 'Kan iemand hem kapotknuf­fe­len?’

    Singer-songwriter Ruben Annink (21) heeft zich gisteravond bij AVROTROS-programma Beste Zangers van zijn meest kwetsbare kant laten zien. De Amsterdammer werd voor het oog van 1,1 miljoen kijkers overmand door emoties door met name de optredens van Floor Jansen en Rolf Sanchez. De NPO1-show is al weken een groot succes en eindigde ook gisteren als derde best bekeken programma van de dag.