Volledig scherm
© ANP

RTL XL stopt met optie vooruit kijken tv-programma's zoals Goede Tijden

RTL XL, het RTL-platform waar programma's van de commerciële omroep vooruit, op een later tijdstip of opnieuw kunnen worden bekeken, stopt eind deze maand met de mogelijkheid om tv-programma's zoals GTST vooruit te bekijken. Die optie wordt per 29 augustus overgeheveld naar het on demandplatform Videoland dat eveneens eigendom is van RTL. 

Om de RTL XL-abonnees tegemoet te komen biedt de omroep vanaf vandaag en tot 1 oktober aan dat ze hun account kosteloos kunnen uitbreiden met Videoland. ,,Favoriete tv-programma's kunnen dus nog steeds vooruit worden bekeken'', laat RTL weten. Een RTL XL-abonnement kost momenteel 3,99 euro per maand en de geopperde combinatie RTL XL-Videoland is tot tot december beschikbaar voor hetzelfde bedrag. Daarna gaan kijkers (die dan nog steeds RTL XL en Videoland hebben, red.) 6,99 euro betalen. Een Videoland-abonnement kost maandelijks 8,99 euro. 

Een reden voor de wijziging heeft RTL niet gegeven. RTL XL blijft nog wel de opties 'kijken op een later moment' en 'terugkijken' houden. RTL XL bevat de televisieprogramma's die worden uitgezonden door RTL 4, 5, 7 en 8. De website of app bevatten in principe alleen eigen producties. Daarnaast worden soms gekochte programma's tijdelijk beschikbaar gesteld.  De streamingdienst Videoland is een soort Nederlandse Netflix voor series en films uit binnen- en buitenland. Op dat gebied is het de grootste aanbieder van ons land.

Gaat RTL XL helemaal verdwijnen? Volgens RTL niet. ,,Fragmenten en programma’s kun je blijven kijken met reclame op RTL XL. Alleen RTL XL Premium gaat naar Videoland. Afleveringen vooruitkijken doe je dus daar'', aldus de omroep. 

  1. RTL 4 en SBS 6 weten niet te scoren met cabaret en films

    RTL 4 en SBS 6 weten niet te scoren met cabaret en films

    De kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek wordt gedomineerd door programma's van NPO 1. Maar liefst de eerste zes plekken van de lijst werden bezet door de publieke zender. RTL 4 en SBS 6 hadden het een stuk moeilijker. Beide zenders wisten de miljoengrens niet te slechten. De cabaretvoorstelling van Phillipe Geubels moest het op prime time bij RTL met 648.000 kijkers doen. SBS 6 koos voor de film San Andreas en boeide daar 494.000 kijkers mee.