Volledig scherm
Opnamen nieuw seizoen Luizenmoeder bij voormalige Twistvlied school in Mijdrecht © Marlies Wessels

‘Schooldirecteur Anton’ stopt met Luizenmoeder

Diederik Ebbinge, die in de populaire tv-serie De Luizenmoeder de rol van schooldirecteur Anton speelt, stopt er na dit seizoen mee. Dat zegt hij in een interview met Volkskrant Magazine.

,,Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt", zegt de acteur over zijn beslissing. ,,Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt.”

Ebbinge ziet het meest op tegen het continu verkleden. ,,Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in." Hij vindt het dan ook wel prima zo. ,,Ik denk dat ons tweede seizoen geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee.”

De Luizenmoeder debuteerde vorig jaar en bleek meteen een waar kijkcijferkanon. Het tweede seizoen gaat zondagavond op NPO 3 in première.

Kijk hier naar de trailer van het nieuwe seizoen:

Volledig scherm
Schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) kan het nooit laten. © De Luizenmoeder, AVROTROS
  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.