Volledig scherm
Selena Gomez in Cannes. © Mike Marsland/WireImage

Selena Gomez: sociale media zijn gevaarlijk

Selena Gomez heeft zich tijdens het filmfestival van Cannes uitgesproken over de invloed van sociale media op haar generatie. De zangeres en actrice noemt het 'een ramp' en drukt jongeren op het hart er een poosje afstand van te doen wanneer het hen allemaal teveel wordt. 

Gomez, die zelf maar liefst 150 miljoen volgers op Instagram heeft en 57,6 miljoen volgers op Twitter, liet weten 'het gevaarlijk te vinden'. ,,Ik begrijp dat het geweldig is om sociale media als platform te gebruiken maar het baart me zorgen als ik zie hoe jonge meisjes en jongens zichzelf blootstellen. Zelf plaats ik geen zinloze foto's, ik post alleen iets met een bepaalde intentie. Het raakt me echt als ik dan meisjes ontmoet die online gepest worden via sociale media.”

Selena raadt hen dan ook aan voorzichtig om te gaan met het medium. ,,Neem alsjeblieft een pauze als je je daar beter bij voelt en zorg dat je er niet de hele dag mee bezig bent.”

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”