Volledig scherm
© ANP Kippa

SGP-voorman Van der Staaij helpt Dries Roelvink van doodsangst af te komen

De Amsterdamse levensliedzanger Dries Roelvink (59) gaan binnenkort in gesprek met een predikant die hem van zijn doodsangst af moet helpen. Het bezoek van Roelvink aan de Noorderkerk in zijn woonplaats is een initiatief van SGP-leider Kees van der Staaij die hoopt dat Roelvink op die manier kan afrekenen met een nog niet verwerkt jeugdtrauma.

Van der Staaij (49), die Roelvink eerder ontmoette in een radioprogramma, had de zanger vandaag uitgenodigd voor een korte rondleiding door de Tweede Kamer.  Toen kwam ook Dries' angst om te overlijden aan de orde. Volgens Roelvink, zo vertelde hij vanavond voor de camera van RTL Boulevard, raakte hij op 13-jarige leeftijd getraumatiseerd toen een sportleraar voor zijn ogen op een veld overleed. ,,Ik dacht altijd dat je minstens 80 jaar moest worden om dood te gaan, maar leerde op dat moment dat ook gezonde mensen à la minute kunnen omvallen. Dat kon ik niet verwerken'', aldus Roelvink die nog steeds worstelt met de onvermijdelijke dood. 

,,Ik vind het een eng idee dat wel allemaal een keer gaan'', aldus de zanger met een ernstig gezicht. ,,Maar Cees van der Staaij heeft geprobeerd met te overtuigen van het feit dat er meer is na de dood.'' Omdat hij nieuwsgierig is geworden naar dat laatste, gaat hij binnenkort  op uitnodiging van de politicus naar de Noorderkerk in Amsterdam. Wat hij daar hoopt te vinden. ,,Het zou al mooi zijn als ik daar vijf procent van mijn trauma kan oplossen.'' 

Volledig scherm
Cees van der Staaij © ANP
  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’