Jacqueline de Haas
Volledig scherm
© Jacqueline de Haas

Simone Kleinsma krijgt in september een nieuwe heup

interviewZangeres en (musical)-actrice Simone Kleinsma (57) krijgt begin september een nieuwe heup. Na een revalidatieperiode hoopt ze begin volgende jaar weer op te planken te staan met haar derde soloprogramma Simone!: een kleine, intieme voorstelling waarin ze wordt begeleid door alleen een pianist. Over de naderende operatie: ,,Tjonge, het klinkt wel erg dramatisch, hè? Maar mij is verzekerd dat ik met een nieuwe heup weer als een jonge hinde door het leven ga''.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Vier sterren voor oorlogsdrama Rebel: een boze filmdreun van jewelste
  recensie

  Vier sterren voor oorlogsdra­ma Rebel: een boze filmdreun van jewelste

  Aan ambitie geen gebrek, want hemellief wat willen de Vlamingen Adil en Bilall – van Bad Boys For Life - een hoop laten zien met hun anti-radicaliseringsdrama Rebel. Het begint nog enigszins conventioneel. Als drugsdealer en rapper Kamal door zijn wanhopige moeder de deur wordt gewezen, besluit hij te kiezen voor het ‘avontuur’ in Syrië waar hij door Islamitische Staat (IS) wordt gerekruteerd en ingezet als maker van propagandavideo’s.