Sinterklaas welkom geheten bij Grotepietenhuis
UpdateHet sinterklaasfeest kan beginnen. Behalve de goedheiligman zelf, hebben stiekem ook al wat pieten hun intrek in het Grotepietenhuis genomen. Ook Pakjesboot 12 is inmiddels aangekomen. Het schip vol met cadeautjes kwam gedurende de reis naar Nederland geregeld stil te liggen, maar wist met flink wat vertraging vanochtend toch aan te meren. Het spektakel is te volgen op NPO Zapp op NPO 3.
De aankomst van Sinterklaas was dit jaar omgeven met mysteries. De hele week was het in het Sinterklaasjournaal op NPO Zapp de vraag waar Sint toch was. Gelukkig konden kinderen vrijdag al opgelucht ademhalen: hij was op eigen houtje al in het Grotepietenhuis gearriveerd.
Vooraf was er weinig bekend over de landelijke intocht, behalve dat er net als vorig jaar een defilé zou plaatsvinden bij het Grotepietenhuis. Ook was duidelijk dat verschillende burgemeesters hun komst naar het defilé aan het voorbereiden waren. Onder hen onder meer de burgervaders van Boxmeer, Cuijck, Asten en Utrecht. Wijk bij Duurstede was zaterdag de eerste gemeente die Sinterklaas welkom mocht heten.
Ook de burgemeester van Lazerom, Constant Starnakel, een verre neef van politicus Klaas Dijkhoff, zou richting Grotenpietenhuis vertrekken. Dat had nog wat voeten in de aarde, want de kinderen uit Lazerom hadden een tekening gemaakt op straat. Gelukkig konden de stoeptegels naar het Grotepietenhuis gebracht worden.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sinterklaas op miraculeuze wijze dag eerder in Nederland dan gepland
-
Geluidsproblemen teisteren WNL op zondag: uitzending gestaakt
Een storing in de regiewagen heeft er voor gezorgd dat de uitzending van WNL op zondag na een goed kwartier is gestaakt. Tijdens de aflevering kampte presentator Rick Nieman meermaals met geluidsproblemen. Zo had hij een aparte microfoon nodig en ook minister Franc Weerwind was slecht te verstaan. -
PREMIUM
Koffietijd eindigt met een lach en een traan: ‘Dankjewel voor al die mooie jaren’
Het had één groot tranendal kunnen worden, maar dat werd het niet. Integendeel. De laatste aflevering van het iconische Koffietijd, dat na 13 jaar en 2780 afleveringen vrijdagochtend aan een eind is gekomen, werd vooral feestelijk, met veel confetti en muziek. ,,Als wij alleen maar zitten te snotteren wordt het zo sneu.” Een blik achter de schermen. -
Update
Luisterpiet krijgt ‘functie elders’ in Sinterklaasjournaal: ‘Hilarisch’
Het Sinterklaasjournaal heeft gisterenavond met een dikke knipoog ingespeeld op de omstreden passage over CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. Niet de politicus, maar Luisterpiet kreeg in een gloednieuwe uitzending een ‘functie elders’ toegewezen. De scène zorgde voor hilariteit onder de 701.000 kijkers. ‘De kids snappen er niets van, de volwassenen liggen in een deuk.’ -
recensie
Sam in Somebody Somewhere is een vrouw om steeds meer van te houden
Ze heet Sam, heeft een stevig postuur en valt niet onder de categorie Hollywoodnamaak. Sam is een echt mens met herkenbare problemen waarmee zij manmoedig omgaat. Een personage om steeds meer van te houden, zoals de twee seizoenen van Somebody Somewhere bewijzen.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
PREMIUM4
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.