Volledig scherm
© AFP

Streep door alle shows Kathy Griffin na 'onthoofding' Trump

Kathy Griffin zal een andere manier moeten vinden om brood op de plank te krijgen. Door al haar resterende zeven shows is een streep gezet omdat ze een foto deelde waarop ze staat met een bebloed afgehakt hoofd van president Donald Trump, meldt TMZ. 

Eerder kreeg de Amerikaanse comédienne al van CNN te horen dat ze geen nieuwjaarsshow meer mag maken voor de zender en verloor ze ook haar klus bij Squatty Potty, waarvoor ze reclame maakte. Griffin (56) ligt sinds dinsdag onder vuur vanwege de foto. Ze ging door het stof, bood haar excuses aan en erkende dat ze te ver was gegaan, maar kon daarmee niet voorkomen dat iedereen haar nu de deur wijst. Ook ontving ze talloze bedreigingen.

In een persconferentie stelde een geëmotioneerde Griffin gisteren dat Trump medeverantwoordelijk is voor de bedreigingen. Hij zou zijn macht gebruiken om 'haar leven te ruïneren'. ,,Wat mij is overkomen, is nog nooit gebeurd in dit geweldige land. Een zittende president, zijn volwassen kinderen en de first lady proberen mijn leven kapot te maken", aldus Griffin. ,,Jullie kennen hem, hij zal niet stoppen."

Volgens Griffin zou je niet zo diep door het stof hoeven gaan voor een 'grap'. ,,De bedreigingen die ik krijg zijn zo gedetailleerd en specifiek. Vandaag ben ik het, maar morgen kan het iemand anders zijn." Griffin vreest zelfs voor de toekomst van haar carrière. ,,Ik denk niet dat ik die hierna nog heb. Ik zal eerlijk zijn: hij heeft mij gebroken", zei ze huilend.