The Horrors praten weinig, spelen veel

Faris Badwan, zanger van The Horrors.
Volledig scherm
Faris Badwan, zanger van The Horrors. © epa

De Engels garage rock band The Horrors vormde zich in 2005 in Engelse de kustplaats Southend-On-Sea. Het eerste optreden die de band had was in een pub in Londen. Dankzij het optreden kregen verschillende platenmaatschappijen interesse in het vijftal. Uiteindelijk hapte Stolen Transmission toe en bracht het de eerste single Sheena Is A Parasite uit. In 2007 volgde het eerste album Strange House waarna nog twee studioalbums volgde. Nu ligt het nieuwste album Luminous in de winkel.

Spontaan
Het creatieve proces waarin het album tot stand kwam is voor zanger Badwan moeilijk in woorden te vatten maar belangrijk is dat het spontaan verloopt. 'Het is niet zo dat we bij elkaar gaan zitten en bespreken hoe het nummer wordt en wat we precies gaan spelen. Het proces is een reactie op de energie of een reactie van de bandleden op elkaar. Als band praten we ook niet veel over muziek, we spelen het.'

Uitleg
De teksten worden geschreven door Badwan maar hij vindt niet dat ze uitgelegd moeten worden. 'Want het ligt niet aan mij om ze uit te gaan leggen. Elke uitleg is net zo geldig als mijn uitleg. De teksten betekenen net zo veel voor mij als voor iedereen die er naar luistert,' legt Badwan uit. De zanger is bang dat de teksten 'vermoord' worden als er een uitleg aan gegeven wordt. 'Een uitleg kan het heel simplistisch maken. Het houdt weinig ruimte over voor de interpretatie.' (FaceCulture)