Volledig scherm
Brandon Flowers van The Killers © EPA

The Killers en The Cure headliners op festival Glastonbury

De organisatie van het Britse Glastonbury Festival heeft vrijdag bijna de gehele line-up bekendgemaakt. The Killers en The Cure zijn de headliners naast de al eerder bekendgemaakte Stormzy.

Het affiche staat verder vol grote namen als Janet Jackson, George Ezra, Miley Cyrus, Janelle Monáe, Bastille, Jorja Smith, Lauryn Hill, Hozier, Billie Eilish, Snow Patrol en Wu-Tang Clan. Ook onder anderen The Chemical Brothers, Liam Gallagher, Tame Impala, Christine and the Queens en Two Door Cinema Club zijn van de partij. Eerder werd al de komst van Kylie Minogue bevestigd.

Het festival, een van de grootste en populairste ter wereld, is al helemaal uitverkocht. De 120.000 toegangsbewijzen waren in oktober in een halfuur tijd allemaal vergeven. Glastonbury wordt voor het eerst sinds 2017 gehouden. Vorig jaar werd een jaartje overgeslagen om het terrein met een oppervlakte van 364 hectare "weer een beetje tot rust te laten komen''. De 36e editie van Glastonbury vindt plaats van 26 tot en met 30 juni traditiegetrouw plaats in het kleine dorpje Pilton, een paar kilometer van de plaats Glastonbury.

  1. The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)
    video

    The Voice Kids-coa­ches ‘vechten’ om George Mi­chael-superfan Samuel (11)

    George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.