The Passion
Volledig scherm
The Passion © ANP Kippa

The Passion definitief van de baan

The Passion is definitief gecanceld. Eerder deze maand meldde de organisatie dat het paasspektakel zonder publiek zou plaatsvinden. Ook dat is nu van de baan, zo werd vandaag bekendgemaakt.

The Passion zou zich dit jaar in Roermond afspelen, maar door de nieuwe maatregelen die gisteren door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat het evenement dat 9 april zou worden gehouden in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden, aldus de gemeente.

Ondanks dat het evenement niet doorgaat, beraden de makers van The Passion en de omroepen zich momenteel op ‘een actueel en alternatief plan’ voor de tv-uitzending op 9 april, zo laat een woordvoerder weten.

Rianne Donders, burgemeester van Roermond, vindt het jammer dat The Passion niet doorgaat. ,,Maar de wereld is door de coronacrisis volledig op z’n kop gezet. Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, dit is het enige dat verstandig is.”

Publiekloos

Vorige week maakte de organisatie al bekend dat The Passion niet voor publiek toegankelijk zou zijn. Wel hoopten ze op korte termijn te kunnen zeggen wat voor vorm het paasspektakel dan zou krijgen. ,,Alle partijen voelen wel de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen en tussen mensen onderling juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen”, stelden de partijen in een gezamenlijke verklaring.

De cast van The Passion werd vorige maand bekendgemaakt. Onder meer zanger Tim Akkerman, zangeres Trijntje Oosterhuis en acteur Soy Kroon zouden te zien zijn in het stuk.