Volledig scherm
PREMIUM
Wat gebeurt er achter de schermen zodra je het programma verlaat? Wij reisden vanaf de Filipijnen tot Schiphol mee met Tim Coronel, die zondag afviel. © Privébeeld

Tim Coronel: Na de ontberingen van Robinson smaakt alles lekker

Achter de schermenTroetelbeer Tim Coronel (47) was zondagavond de dertiende afvaller in Expeditie Robinson. Wat gebeurt er in de uren en dagen na het afscheid? Verslaggever Dennis Jansen was afgelopen zomer bij de opnamen van het survivalprogramma en reisde samen met Coronel naar huis.

Half juli dit jaar. Op de plek van de zogeheten Eilandraad, even buiten het Gota Resort in het oosten van de Filipijnen, valt op deze avond alles en iedereen stil. Niet alleen vullen de pretoogjes van Tim Coronel zich met tranen, achter de camera’s, in de regiekamer en bij de crew houden de meesten het evenmin droog.

Ook presentatoren Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels moeten even slikken. Het afscheid van Tim Coronel heeft erin gehakt. De autocoureur heeft zich dan al ontpopt als een populaire troetelbeer. Althans, bij de tientallen medewerkers aan Expeditie Robinson. Bij de kijkers gaat dat twee maanden later, als de uitzendingen beginnen, exact hetzelfde. Ook bij hen heeft hij al weken de gunfactor. Tim Coronel vist, struint het eiland af op zoek naar eten, kookt; hij is kortom de echte Robinson, hij houdt alleen niet zo van dat gekonkel. ,,Ik ben te eerlijk.”

Wanneer Coronel, de dertiende afvaller, die avond het donkere paadje naar het Gota Resort heeft voltooid, krijgt hij een warm onthaal. Crewleden applaudisseren spontaan.