Toch een glittertje voor Glennis in daverende halve finale America's Got Talent

videoGlennis Grace haalt opgelucht adem nu haar optreden tijdens de tweede halve finale van America's Got Talent erop zit. De Amsterdamse powerhousezangeres zong vannacht (Nederlandse tijd) This Woman's Work van Kate Bush in een bomvol Dolby Theatre in Hollywood. Ze kreeg een staande ovatie van de jury. Of de 40-jarige Glennis door is naar de finale van de populaire talentenjacht weet ze nog niet. Dat wordt volgende nacht bekend.

Het immense podium van America's Got Talent (AGT) voelt inmiddels vertrouwd voor Glennis nadat ze haar auditie, zogenoemde Judge Cut en de kwartfinale ongeschonden door kwam. De zangeres oogde vannacht kalm en zong opnieuw loepzuiver. Naar haar wens 'een glittertje' te dragen, werd geluisterd. De stylisten combineerden een zwarte top met lovertjes met een knalrode broek tot op de enkel. 

De doorgaans kritische Simon Cowell beoordeelde Glennis' act als 'beste van de avond'. ,,Je stem is geweldig, het nummer past er zo mooi bij. Briljant!'' Howie Mandel ging nog een stapje verder en sprak van perfectie. ,,Je klinkt geweldig, je ziet er fantastisch uit. Je hebt het nummer thuisgebracht!''

Quote

Wat een nacht!

Glennis Grace

Glennis, die volgens presentatrice Tyra Banks trilde 'als een rietje', kwam goed beslagen ten ijs nadat ze zich midden in Hollywood een dikke week in alle rust op de hysterische show kon voorbereiden. Na de allerlaatste soundchecks toonde ze zich gisteren 'dik tevreden'. Ze oefende haar ballade - die door de producenten werd gekozen - zeker 20 keer voor de draaiende camera's. Of het genoeg is voor een plaats in de finale blijft afwachten. De ruim 12 miljoen Amerikanen die Glennis' show thuis op de bank zagen, kunnen de komende uren op haar stemmen. Woensdagnacht (Nederlandse tijd) wordt duidelijk of ze een stapje dichterbij haar American dream, het winnen van AGT, komt.

Via Instagram bedankt de vocaliste haar fans voor alle support. ,,Wat een nacht! Jullie woorden van steun betekenen alles voor me.''

Zingende pleegvader

La Grace strijdt nog met tien andere acts om vijf felbegeerde tickets voor de grote finale op 18 september. Als ze die wint, krijgt ze een miljoen dollar, een platencontract en een optreden in Las Vegas. 

Onder de vijf finalisten die zich vorige week al plaatsten is één artiest die net als Glennis zingt: pleegvader Michael Ketterer. Hij werd na zijn auditie met de zogenoemde golden buzzer in één ruk naar de halve finale gestuurd. Verder zijn illusionist Shin Lim, stand-up comedian Samuel J. Comroe en acrobatengroep Zurcaroh door. Ook trapeze-act Duo Transcend pakte een finaleticket.

Poll

Glennis Grace haalt finale America's Got Talent

  • Yes! (82%)
  • Nee... (18%)
33046 stemmen

Lees alles over Glennis' Amerikaanse avontuur in dit dossier.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube