Eminem
Volledig scherm
Eminem © Evan Agostini/Invision/AP

Twitter ontploft: Eminem brengt uit het niets nieuw album uit, duet met Ed Sheeran

Eminem heeft zijn fans vandaag verrast door onaangekondigd een nieuw album, getiteld Music to be Murdered by, uit te brengen. ,,Het is jouw begrafenis”, schrijft de rap-grootheid mysterieus op Twitter.

Music to be Murdered by is zijn elfde studioalbum en telt in totaal twintig liedjes, inclusief de bekende interludes. Gastbijdrages zijn er onder meer van Ed Sheeran, Skylar Grey, Anderson Paak en Young M.A.

Overleden rapper

Opvallend is de bijdrage van de overleden rapper Juice Wrld aan het nummer Godzilla. De Amerikaanse rapper overleed in december op 21-jarige leeftijd, vermoedelijk aan een overdosis.

Inspiratie voor de titel en de coverfoto haalde de rapper bij de legendarische regisseur Alfred Hitchcock, die zelf een gelijknamig album uitbracht. Eminem gebruikte ook een sample uit het album op zijn nieuwe plaat.

Boodschap

Qua boodschap spreekt Eminem zich uitdrukkelijk uit tégen wapengeweld. Op ‘Unaccommodating’ heeft hij het over de terroristische aanslag in Manchester uit 2017, waarin 22 mensen omkwamen bij een concert van Ariana Grande. ,,Bombs away”, klinkt het onder meer. 

En in de videoclip van zijn nieuwe single ‘Darkness’ toont hij een schietpartij op een concert, gevolgd door beelden van de schietpartij in Las Vegas uit 2017. Op het einde van de video nodigt hij mensen uit om te stemmen voor de wapenwet: ,,Zorg ervoor dat je stem gehoord wordt en help om de wapenwetten in Amerika te veranderen”, staat er te lezen. 

Groot enthousisme

Op sociale media wordt het nieuwe album met groot enthousiasme ontvangen. Eminem flikte hetzelfde kunstje twee jaar geleden ook al met Kamikaze, een plaat die eveneens uit het niets werd uitgebracht op Spotify.