Volledig scherm
Expeditie Robinson presentatoren Dennis Weening en Nicolette Kluijver. © rtl

Vier afvallers Expeditie Robinson nu al ontmaskerd

Spoiler alertDe kandidaten van het spannende RTL-programma Expeditie Robinson proberen hun deelname en wanneer ze uit de expeditie liggen angstvallig geheim te houden. Maar dat gaat natuurlijk lang niet altijd goed. Het is onze social media-analist Jaap van Zessen voor de vijfde keer op rij gelukt een aantal afvallers op te sporen.

Op het lekken van Robinson-informatie staat voor de deelnemers een gepeperde boete van maar liefst 100.000 euro. Bekende Nederlanders worden daarom met een smoesje naar het buitenland gehaald en de sterren laten hun sociale media-accounts vaak door anderen bijhouden. Maar door slim naar het gebruik te kijken, heeft Van Zessen toch nu al vier van de 21 deelnemers die het eiland vroegtijdig moesten verlaten ontmaskerd. 

Opnameperiode
De opnamen van Expeditie Robinson duren ieder jaar ongeveer een maand. Dit jaar is te zien dat meerdere kandidaten rond halverwege juni nog in Nederland waren en rond half juli zijn teruggekeerd. 

Presentatoren Dennis Weening en Nicolette de Kluijver deelden op 16 juli een foto van hun etentje ergens in Azië.

Dit is heel heel heeeeel erg fijn! En het eten smaakt ook best lekker...🥟

Een foto die is geplaatst door null (@nicolettekluijver_) op

Dankzij foto's die zijn gedeeld op Instagram en Facebook is te achterhalen welke deelnemers eerder af zijn gevallen dit seizoen. Een voorbeeld is een artiest die tijdens de opnameperiode een optreden heeft gegeven op een Hollandse bühne.

Spoiler alert!

Kijk je met veel plezier naar Expeditie Robinson en wil je niet weten over wie we het precies hebben? We willen het spel niet voor je verpesten, klik dan ook vooral niet door.

Wil je wel weten welke vier deelnemers vroegtijdig afvallen en hoe Jaap van Zessen ze opspoorde? Klik dan hier! Van Zessen vertelt in een video bij dat artikel hoe hij de vier traceerde.

Volledig scherm
© videostill

KAMP NOORD
Famke Louise, Toine van Peperstraten, Gregory Sedoc, Tony Peroni jr., Stijn Franssen en Loiza Lamers.

KAMP ZUID
Corry Konings, Johnny Kraaijkamp, Jody Bernal, Josylvio, Steven 'Braboneger' Brunswijk, Donny Roelvink, Nienke Plas en I Am Aisha.

KAMP ONBEKEND
Dit jaar nemen wederom een aantal onbekende Nederlanders deel. Sandra Spreij, Gwenda Nielen, Laurie Scheerder, Dominique Hazeleger, Robin Bakker, Jan Bronninkreef en Özgür Aksan vormen kamp onbekend.

Welke smoes bedachten de deelnemers om weg te gaan en hoe bleven de BN’ers op sociale media van de radar?

Volledig scherm
Hiphopartieste Aisha Echteld (I Am Aisha) en zangeres Corry Konings (R) van kamp Zuid. © ANP Kippa
  1. Depressieve Justin Bieber slaapt in zuurstoftank om zich wat beter te voelen

    Depressie­ve Justin Bieber slaapt in zuurstof­tank om zich wat beter te voelen

    De met depressies worstelende superster Justin Bieber (25) heeft een mobiele zuurstoftank aangeschaft waarmee de hitzanger zijn conditie hoopt te verbeteren. Het gaat om een zogenoemde Hyperbaric Oxygen Therapy-cabine waarin onder hoge druk zuurstof kan worden ingeademd. De kostbare, supertrendy tank wordt al jaren gebruikt door celebrities. Michael Jackson zweerde erbij en ook Hollywoodacteur Keanu Reeves en golfkampioen Tiger Woods hebben er een thuis.