Vivian Reijs
Volledig scherm
Vivian Reijs © ANP Kippa

Vivian Reijs na hartstilstand: Ik ben mezelf behoorlijk tegengekomen

Voormalig presentatrice Vivian Reijs krabbelt na haar hartstilstand langzaam op. Ze werkt er hard aan om haar balans te vinden, schrijft ze op Instagram. ,,Ik ben mezelf behoorlijk tegen gekomen en nog steeds.”

Reijs, tegenwoordig voedingsexpert en spreker, vertelt dat ze het rustiger aan doet nadat ze eind september plots getroffen werd door een hartstilstand. ,,Ik stel veel meer prioriteiten, ben lekker veel thuis met mijn kindjes en ben ook soms heerlijk uren aan het niksen of netflixen.”

Het is lastig om de balans te vinden, schrijft ze, en daar wil ze anderen bij gaan helpen. ,,Langzaam krabbel ik op met nóg meer drive, nog meer missie om juist vrouwen te helpen om niet meer alle ballen in de lucht te moeten houden, maar om er juist af en toe een paar te laten vallen”, schrijft ze, want vermoedelijk ging het bij haar mis omdat ze zichzelf voorbij rende. ,,Ook al ben ik er nog niet hoor, mijn lichaam heeft me zoveel meer geleerd de afgelopen weken. Ik ben mezelf behoorlijk tegen gekomen en nog steeds, maar geniet tegelijk ook meer dan ooit. Mijn passie om een goede balans te vinden is sterker dan ooit.” 

Kwetsbaar

Vivian vertelt dat ze zichzelf kwetsbaar voelde door haar verhaal te delen. Dat het juist haar is overkomen, als een expert op het gebied van gezond leven. ,,Ik had kritiek verwacht, gezien mijn rol, maar ik kreeg alleen maar begrip. Uiteraard denken mensen misschien nog wel: zij? Heeft zij even gezondheidsklachten gehad? Hoe kan dat? Maar ja, ook ik ben even kopje onder gegaan door omstandigheden, net als vele gezonde vrouwen met mij. Daar kan alleen gezond eten niet tegenop.”

Reijs presenteerde onder andere Huizenjacht, De 24 en Fix this Kitchen en werkte als gezondheidsexpert voor Shownieuws. Van 2005 tot 2010 was ze getrouwd met componist John Ewbank. Met hem heeft ze dochter Day (14). In 2017 trouwde Reijs met Dirk Hoorn en met hem kreeg ze zoon James (3).