Volg hier live de nominatie-ceremonie voor de Oscars!

Wie gaat er vandoor met de Oscar voor beste film? En welke acteur speelde de rol van zijn leven? Bekijk hierboven vanaf 14.30 uur de livestream van de nominatie-ceremonie voor de Oscars.

Grote favorieten voor de overbekende beeldjes zijn volgens filmkenner Ab Zagt 1917, The Irishman en Once Upon a time... in Hollywood. Joaquin Phoenix is de man om in de gaten te houden voor de Oscar voor beste acteur voor zijn rol in Joker en Renee Zellweger bij de actrices voor haar rol in Judy.

De Frans-Nederlandse Jany Temime, die de kostuums voor Judy maakte, is in de race voor de Oscar beste kostuumontwerp. In gesprek met deze site vertelde ze echter vandaag dat ze niets verwacht, omdat het naar verhouding een ‘goedkope Engelse film is’ ,,En alle nominaties gaan naar Engelse films.”  Mind my mind, de liefdesfilm over autisme van Nijmeegse Floor Adams, maakt nog wel kans op de award in de categorie Korte Animatiefilm.

Volledig scherm
Joaquin Phoenix als Joker. © Filmdepot
  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.