Waylon kiest zelf voor Eurovisie-liedje wegens wegstemmen Voice-kanon Kimberly

Waylon heeft vanavond in De Wereld Draait Door een opmerkelijke uitspraak gedaan. De zanger laat mensen bewust niet stemmen op zijn vijf potentiële Songfestivalnummers. De reden? ,,In eerste instantie was het de bedoeling om hier de keuze te laten vallen, om de mensen een beetje mee te laten werken. Maar toen hadden we het debacle bij The Voice en het stemmen van het Nederlandse publiek. Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen."

Volledig scherm
Waylon © DWDD

Waylon schoof vanavond voor het eerst aan bij Matthijs van Nieuwkerk om één van zijn mogelijke Songfestivalliedjes ten gehore te brengen. De komende vier dagen presenteert de zanger zijn andere nummers. Toen presentator Matthijs vroeg naar de reden van deze opzet, maakte Waylon duidelijk dat het Nederlandse publiek niet capabel genoeg is om wijs te stemmen. ,,Kimberly werd weggestemd en diezelfde avond, toch pissig, heb ik toch maar besloten dat ik zelf ging kiezen."

Topfavoriet Kimberly werd gezien als de grote winnares van The Voice of Holland, maar moest tot grote verbazing van de juryleden haar biezen pakken in de halve finale. ,,Dit is niet gek, dit is gewoon idioot", reageerde Anouk verbouwereerd.

Reacties

Back Together werd op sociale media met gemengde reacties ontvangen. Zo noemt ene Barb het nummer 'dertien in een dozijn',  terwijl een andere kijker het lied juist een verademing vindt. 'Dit klinkt echt goed! Zeker potentie!'

Marc-Marie Huijbregts had echter nog een klein tipje voor Waylon tijdens het optreden. ,,Contact maken, blijven kijken naar mensen. Dat wilde ik nog even zeggen", klonk het behulpzaam.

Merkwaardig

Muziekrecensent Stefan Raatgever luistert elke dag naar de potentiële Songfestivalnummers van Waylon bij De Wereld Draait Door. Daarover schrijft hij een column. ,,Waylons verklaring was nogal warrig: hij had het besloten nadat kandidate Kimberley volgens hem onterecht uit The Voice werd gestemd. Dat was op 9 februari. Op 31 januari meldde hij echter al de keuze voor zijn lied al te hebben gemaakt", merkt hij op.

Mini Torob on Twitter

waylon maakte in #dwdd glashelder duidelijk waarom het #volk niet moet kiezen. Ze hebben er namelijk de ballen verstand van @thierrybaudet. Zoals je ook al in je eigen minimini partijtje hebt kunnen ervaren. Doe wat je wil doen #baudet en zo heb je het altijd gewild #narcist

Ginie v/d Hoorn on Twitter

@waylonline als je mij al met het eerste liedje in mijn hart raakt, kan ik niet wachten de komende week #dwdd

Richard on Twitter

Nee dit is niks. Dan ga je beter scoren met "Hallo allemaal", denk ik. 🤔 #dwdd #waylon #songfestival

MissNathjuh on Twitter

Lekker nummer hoor @waylonline #dwdd!! Weet niet of het @songfestival materiaal is, maar ik vond hem fijn. Ik hou van die snik in je stem, heerlijk!