Volledig scherm
Harvey Weinstein © EPA

Weinstein huurt advocaat in die eerst voor één van zijn beschuldigers werkte

Harvey Weinstein heeft na het vertrek van zijn advocaat een nieuw juridisch team samengesteld. Opvallende naam daarin is die van Jose Baez, die vorig jaar nog werkte als raadsman van Rose McGowan, één van de beschuldigers van Weinstein.

Baez stond de actrice bij in een zaak waarin haar drugsbezit ten laste werd gelegd. Er werd cocaïne aangetroffen in een portemonnee die McGowan kwijt was geraakt in een vliegtuig. Ze uitte niet lang na haar arrestatie het vermoeden dat de drugs daar opzettelijk in waren gestopt en dat Weinstein daar achter zat, om haar zo het zwijgen op te leggen.

McGowan noemde de aanstelling van haar voormalig advocaat woensdag tegenover The Daily Beast ‘een enorme belangenverstrengeling’. Ze geeft daarbij aan dat ze al langer het vermoeden heeft dat er achter de schermen schimmige afspraken zijn gemaakt tussen Weinstein en haar advocaat. ,,Mijn instinct zei me dat mijn advocaten waren omgekocht. Ik dacht dat Harvey ze zou benaderen en ik niet eerlijk vertegenwoordigd zou worden.’’

In een reactie laat Baez weten dat de twee zaken los van elkaar staan en er daardoor geen belangenverstrengeling plaatsvindt.

Volledig scherm
Charmed-actrice Rose McGowan © EPA