Wendy van Dijk
Volledig scherm
Wendy van Dijk © BRUNO PRESS

Wendy wil acteren met Linda de Mol

Wendy van Dijk hoopt door haar overstap naar Talpa te kunnen acteren met Linda de Mol. Dit vertelt de presentatrice in het zomernummer van Wendy, waarin beide presentatrices met elkaar in gesprek zijn over hun toekomst bij de zendergroep van Talpa.

,,Dit is mijn moment om opnieuw te beginnen. Terug bij de zender waar ik ben begonnen. Dat was mijn motivatie. Hart in Aktie, diep in mij zit dat ik dat weer zou willen terughalen. En ik hoop dat wij samen wat gaan doen. In de film of in een serie", zegt Wendy tegen Linda, die creatief directeur is bij Net5.

,,Dat is wel langetermijnplanning, want voordat je bijvoorbeeld een nieuwe dramaserie op de buis hebt, ben je zo twee jaar verder. Ineens denk ik dus ook al over 2022 na. Dat is nieuw voor mij", zegt Linda in het magazine. ,,Als we straks een miljoen kijkers halen, gaan de flessen champagne open en de vlaggen uit. En bij Net5 hebben we al een hit als we boven de 400.000 kijkers komen.”

Wendy van Dijk presenteerde eind april voor het laatst na negen jaar The Voice met Martijn Krabbé. ,,Ik heb goed afscheid genomen bij RTL, maar eenmaal thuis voelde ik me even heel eenzaam en verdrietig. Even de paniek: ben ik niet te vroeg weggegaan? Toen ik voor Talpa koos, was het nog onzeker waar The Voice naartoe zou gaan.”

De zangwedstrijd zou mogelijk met Wendy meeverhuizen naar SBS 6, maar blijft toch bij RTL 4.