Volledig scherm
Wesley en Yolanthe. © ANP Kippa

Wesley Sneijder bevestigt: Yolanthe en ik zijn uit elkaar

Wesley Sneijder (35) heeft vandaag op Instagram bevestigd dat Yolanthe en hij inderdaad uit elkaar zijn. De voetballer is alle roddels meer dan zat en vertelt nu zíjn kant van het verhaal. ‘Laat me heel duidelijk zijn: ja, we zijn al langere tijd niet meer samen, nee, we zijn nog niet gescheiden.’

Quote

Ik respecteer de moeder van mijn kind

Wesley Sneijder

Sneijder, die onlangs nog ophef veroorzaakte door in een dronken bui op een auto te gaan staan, stelt veel fouten te hebben gemaakt in zijn huwelijk. Maar, zo vindt hij, dat gaat helemaal niemand iets aan. En dus maakt hij in een uitgebreid bericht op Instagram duidelijk hoe zijn kant van het verhaal in elkaar zit. ‘Ik waardeer het dat Yolanthe nog steeds zo goed voor me is. Ze zorgt voor onze zoon én voor mij, ook al zijn we niet meer samen.’

Eerder deze week gingen er geruchten dat Yolanthe 19 miljoen euro van Sneijder wilde hebben, maar dat hij haar ‘slechts’ 15 miljoen euro had meegegeven. Ook daar klopt volgens Sneijder helemaal niets van. ‘Jullie worden steeds gekker! Mensen zonder hersenen zullen altijd geloven wat ze lezen.’ Hij vervolgt: ‘Yolanthe heeft om helemaal niks gevraagd en ik zou dat andersom ook niet doen. We hebben elkaars geld niet nodig. Al deze verhalen zijn leugens.’

Sneijder walgt van de pers en wat ze over hem en Yolanthe schrijven. ‘Ik wéét dat we niet hoeven te reageren. Ik respecteer de moeder van mijn kind en vind het knap dat ze zo kalm blijft en alles pikt. Maar zo ben ík niet. Ik laat mensen niet met mij sollen!', sluit hij zijn relaas af.

Yolanthe heeft zelf nog niet gereageerd op het statement van Sneijder. Ook was haar manager niet bereikbaar voor commentaar. Wel deelde Yolanthe vandaag een opvallende quote op haar Instagram Stories, waarin ze korte metten maakt met alle roddels. De brunette is ervan overtuigd dat je ‘better results’ krijgt als je mensen het beste wenst, in plaats van over ze te praten.

Statement

De manager van Yolanthe (34) liet op 5 maart dit jaar officieel in een statement weten dat de actrice-presentatrice en de even oude voetballer uit elkaar zouden gaan. Of de al dan niet tijdelijke breuk daadwerkelijk zal uitdraaien op een echtscheiding, kon zij op dat moment niet zeggen. ,,Ik ben niet helderziend. Het kan dus alle kanten op’’, reageerde ze medio maart. Ze benadrukte ook het woord ‘echtscheiding’ nooit in de mond te hebben genomen. Ook op dat moment wilde ze verder niet reageren. ,,Omdat hun privézaak iets is waar ik niks mee te maken heb.”

Geruchten over een eventuele breuk deden vorig jaar al de ronde; de twee zouden van elkaar vervreemd zijn geraakt en elkaar het liefst ontlopen. Het stel verwees dat verhaal echter naar het rijk der fabelen. ,,Dergelijke geruchten worden gedragen door gekken, verspreid door haters en geaccepteerd door idioten’’, schreef Sneijder op Instagram. Ook Yolanthe ontkende dat er iets aan de hand was. ,,Weet je wat het is: elke relatie heeft zijn ups en downs en dat is bij ons echt niet anders’’, zei ze tegen Grazia. ,,Maar wij willen niks liever dan samen oud worden; we zijn stapelgek op elkaar.’’

Wesley en Yolanthe kregen in 2009 een relatie en trouwden een jaar later in het Italiaanse Castelnuovo Berardenga, vlakbij Florence. Ze woonden de afgelopen jaren in de landen waar Sneijder voetbalde; achtereenvolgens Italië, Turkije, Frankrijk en Qatar. In 2015 kreeg het stel zoontje Xess Xava. Wesley had al zoon Jessey uit een eerdere relatie. Yolanthe heeft zich altijd vol liefde ontfermd over haar stiefzoon.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.