Keith Flint.
Volledig scherm
Keith Flint. © EPA

Zanger Keith Flint (49) van The Prodigy overleden

updateZanger Keith Flint van The Prodigy is overleden. Dat melden de BBC, andere Britse media en de band zelf. Flint, die 49 werd, werd vanochtend levenloos aangetroffen in zijn huis in de omgeving van Londen.

Op het officiële Instagram-account van de Britse band is het overlijden van Flint inmiddels bevestigd. ,,Het klopt", schrijft bandlid Liam Howlett. ,,Ik kan niet geloven dat hij afgelopen weekend een einde aan zijn leven maakte. Ik ben in shock, boos, verward en heb een gebroken hart.” De politie verklaarde vanmorgen al dat de omstandigheden waaronder Flint om het leven is gekomen, niet verdacht zijn.

The Prodigy scoorde hits als Firestarter en Smack my bitch up. Flint stond bekend om zijn excentrieke kapsels, piercings en gekleurde lenzen. Flint was net terug in Engeland na een tournee in Australië. Vanaf mei zou de band gaan touren in de Verenigde Staten. In december gaf the Prodigy nog een energiek optreden in de Ziggo Dome.

De organisatie van Lowlands is geschrokken van het bericht dat The Prodigy-frontman Keith Flint is overleden. De band zou komende editie optreden op het festival in Biddinghuizen. ,,Wij zien het ook net voorbij komen”, aldus een woordvoerder van MOJO. ,,We zijn uiteraard geschokt. The Prodigy heeft meermaals op Lowlands gestaan.” Over de gevolgen kon hij niet direct iets zeggen. The Prodigy werd eind januari aan het affiche van Lowlands toegevoegd. Het festival vindt van 16 tot en met 18 augustus voor de 27e keer plaats.

Zit je zelf in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113 .

De Britse danceformatie The Prodigy met zanger Keith Flint tijdens een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall in 2015.
Volledig scherm
De Britse danceformatie The Prodigy met zanger Keith Flint tijdens een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall in 2015. © ANP Kippa